Na putu prema održivosti: Edukacija za sve dionike u turizmu na području Srijema i Slavonije

Vukovar će biti domaćin edukativnog događanja usmjerenog na održivo upravljanje u turizmu

Autor:  HrTurizam.hr

28. studenoga 2023.

Trendovi u turizmu pokazuju kako čak 70 posto putnika radije bira smještaj koji primjenjuje prakse održivog upravljanja, dok je za više od 80 posto putnika u svijetu jako važno održivo i putovati. Potaknuti ovim pokazateljima, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije odlučila je organizirati edukativno događanje za dionike u turizmu na području Srijema i Slavonije, kako bi bili što uspješniji u održivom upravljanju destinacijom. Događanje pod nazivom "Destinacije i održivost - gdje se nalazimo, gdje želimo biti?" održat će se u Gradskom Muzeju Vukovar, 5. prosinca 2023. s početkom u 10 sati.

Vukovar će biti domaćin edukativnog događanja usmjerenog na održivo upravljanje u turizmu. U sklopu ovog edukativnog događanja govorit će se o upravljanju destinacijama prema načelima održivog razvoja, ulozi koju u tom procesu imaju nositelji turizma u destinaciji, praksama upravljanja koje vode prema održivosti, te razlozima zašto i kako destinacije i njeni dionici mogu dobiti certifikat održivosti. Sudionici će imati priliku sudjelovati u razgovoru, razmijeniti ideje o načinima unaprjeđenja održivosti u svojoj zajednici, ali i naučiti kako mogu oblikovati održivu budućnost destinacije kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

Na putu prema odrzivosti edukacija tz vsz

"Održivo upravljanje nije samo trend, već i obveza svih nas koji smo dio turističkoga života Srijema i Slavonije. Ovo edukativno događanje korisno je za razumijevanje održivog upravljanja destinacijama te informiranje o benefitima koje održivo upravljanje donosi poslovanju, posebice ako se u obzir uzme činjenica da sve veći broj putnika radije bira destinacije i smještaj koji primjenjuju prakse održivog upravljanja. Pozivamo sve zainteresirane koji rade u turizmu na području naše županije da nam se pridruže u razmjeni mišljenja i stvaranju konkretnih koraka prema održivoj budućnosti", poručila je Majda Jakša, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Prijave za sudjelovanje su u tijeku, a za više informacija posjetite internetsku stranicu Turističke zajednice.

Izvor i foto: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

Autor:  HrTurizam.hr

28. studenoga 2023.