Nacionalna udruga obiteljskih malih hotela pokreće novi brend – Eco zeleni hoteli

Nacionalna udruga obiteljskih malih hotela ( OMH ) pokreće novi nacionalni brend u hrvatskom turizmu – Eco zeleni hoteli. Odgovor je to na sve veće potrebe suvremenih putnika o...

Nacionalna udruga obiteljskih malih hotela ( OMH ) pokreće novi nacionalni brend u hrvatskom turizmu – Eco zeleni hoteli. Odgovor je to na sve veće potrebe suvremenih putnika o ekološki prihvatljivom smještaju.

Iako u Hrvatskoj ima tek oko 400 malih obiteljski hoteli, od čega ih je više od 200 učlanjeno u Nacionalnu udrugu, postali su jedan od najpoznatijih brendova s vrhunskom personaliziranom uslugom, a mnogi od njih rade 365 dana u godini. Unatoč velikim posljedicama koji je pandemijska kriza ostavila na njihovo poslovanje, odlučili su se za veliki iskorak kreirajući novi nacionalni brend Eco zeleni hoteli. 

Obnovljivi izvori energije, ušteda energije i vode, zelena nabava, lokalna hrana, poslovanje bez opasnih kemikalija, uz dodatne aktualne module sigurnost i covid free…, samo su neki od preduvjeta nove eko oznake, koja ovisno o razini održivog poslovanja može biti srebrna, zlatna ili platinasta.

Kako sve kreće prvim korakom, tako su već u tijeku prve edukacije članova, a nakon toga sliede investicije. „Nakon edukacije, slijedi ciklus investicija koji će trajati najmanje dvije godine pa bismo prve eko zelene obiteljske i male hotele mogli imati već početkom 2023. Zeleno poslovanje postalo je nužnost ne samo zbog zahtjeva naših osviještenih gostiju za ekološki prihvatljivim smještajem, nego i zbog velikih ušteda za hotelijere. A što je iznimno važno, na ovaj način dajemo svoj doprinos dekarbonizaciji planete“, ističe Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela. 

Foto: Hotel Borovik / OMH / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN