Najavljen Zagrebački tjedan digitalnih nomada

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji sa Saltwater Nomads i Total Croatia News, po prvi put organizira Zagrebački tjedan digitalnih nomada, koji se održava od 21. do 27. lipnja,...

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji sa Saltwater Nomads i Total Croatia News, po prvi put organizira Zagrebački tjedan digitalnih nomada, koji se održava od 21. do 27. lipnja, uživo i na internetu. Tijekom 7 dana, obuhvatit će se niz od 7 tema, uključujući: cyber sigurnost, prisutnost na internetu, karijere na daljinu, porez i financije, budućnost rada, kvalitetu života i istraživanje Zagreba.

Radi se o svojevrsnoj ekstenziji projekta u Dubrovniku, no ovaj put održava se s ciljem pozicioniranja Zagreba kao destinacije za digitalne nomade.

/ / / Završen program “The Dubrovnik digital nomad-in-residence”

Direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld istaknula je kako odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada, kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva.

“Naš grad je spreman za prihvat digitalnih nomada te se nadam će idući Tjedan biti inspirativan i poticajan za sve koji vole digitalni nomadski stil života te da će uvrstiti Zagreb na popis kao svoju novu destinaciju“, ističe Bienenfeld.

Ovom prilikom, gđa Tanja Polegubić, osnivačica Saltwater Nomads, poručuje kako je Zagreb dobro pozicioniran grad u Europi s živopisnim događanjima i mogućnostima obavljanja poslovanja tijekom cijele godine. “To je definitivno jedna od mnogih stanica za digitalne nomade u svijetu pa je ohrabrujuće vidjeti kako Turistička zajednica grada Zagreba preuzima vodeću ulogu i nastavlja graditi hrvatski profil na globalnoj razini među digitalnim nomadima


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN