Najveći panoramski kotač Jugoistočne Europe postavljen u Osijeku, izazvao velik interes morskih destinacija

Autor:  HrTurizam.hr

27. prosinca 2021.

Najveći mobilni panoramski kotač Jugoistočne Europe Sky View postavljen je u sklopu Adventiranja kod popularne osječke Školjke u slavonskoj metropoli. Visok je čak 35 metara, a težak nevjerojatnih 90 tona. Sky View ima 24 zatvorene kabine u kojima može sjediti 6 osoba, a ukupnog je kapaciteta 144 osobe. Najveći hrvatski panoramski kotač u Osijek je stigao iz Turske kao velika atrakcija Adventranja u Osijeku.

Sky View proizveden je u Turskoj odakle je dopremljen u Osijek i svoju premijeru imao je upravo u slavonskoj metropoli. Ova atrakcija privukla je veliki broj gostiju na Adventiranje u Osijek jer vožnja u panoramskom kotaču ove veličine jedinstveno je i svakako nezaboravno iskustvo.

Ovakve turističke atrakcije mamac su za posjetitelje te su se njime brzo pohvalili čelnici Osijeka i Osječke županije koji su nestpljivo čekali kotač i svakodnevno nadzirali montažu kako bi upravo Osijek premijerno imao najveći panoramski kotač u sklopu svoje manifestacije.

Panoramski kotači danas su postali neizostavna atrakcija velikih turističkih destinacija, a u najvećim europskim gradovima postavljeni su kao stalan turistički sadržaj. Ovaj hrvatski panoramski kotač mobilan je čime je atraktivan za popunjavanje sadržaja naših turističkih destinacija.

Kotac 2
Sky View vlasništvo je tvrtke Contigo 

Poduzetnička je ovo priča vinkovačke tvrtke Contigo iza koje stoji Vedran Jukić koji je panoramski kotač naručio još krajem 2019. godine. "Obišao sam nekoliko tvornica, no u Turskoj sam naišao na najkoreprativniji tim koji je nekako na prvu zadobio moje povjerenje jer imaju dugogodišnje iskustvo izradi naprava za zabavne parkove. Sudjelovao sam pri svakom koraku izrade kotača i često boravio u Turskoj. Pandemija je uzrokovala velike probleme u proizvodnji te smo kotač tek ovog prosinca dovezli u Hrvatsku. Tri labudice i kamion su bili potrebni za prijevoz koji je trajao dva tjedna" prepričava Vedran Jukić koji je vlasnik jednog od najvećih zabavnih parkova u Hrvatskoj koji su postavljeni na nekoliko lokacija, a veći dio njih na destinacijama na moru.

Za montažu panoramskog kotača ove veličine potrebno je maksimalno tjedan dana, a površina na koju se postavlja kotač treba biti dimenzije 20 puta 15 metara. "Ideja nabavke mobilnog panoramskog kotača već dugo mi je bila u planu i u njemu sam vidio veliki potencijal jer sam godinama u segmentu zabavnih parkova, a da sam bio u pravu govori činjenica kako već sada imam niz upita za ovu sezonu upravo iz naših morskih destinacija koje vide priliku za pojačavanje turističkih sadržaja kroz postavljanje ovako velikog panoramskog kotača" dodaje Jukić.

Interes je prema riječima ovog poduzetnika velik te očekujemo kako će panoramski kotač Sky View biti turistička atrakcija naših morskih destinacija koje drže do sebe i jačanja svoje turističke ponude.

Do sada u Hrvatskoj nismo imali panoramski kotač što pomalo čudi s obzirom na atarktivnost koju destinacije dobivaju, a posebice kada znamo da je naša obala atraktivna i pogled sa ove visine svugdje bi bio nezaboravna emocija koju će turisti dugo pamtiti. Turizam su emocije, a ovakvi sadržaji su "must have" pogotovo kada ga imamo u Hrvatskoj i mobilan je te destinacije ne moraju ulagati u proizvodnju i postavljanje nego ga mogu postaviti kada im odgovara kroz poslovni model svojevrsnog najma.

Dodajmo za kraj kako vožnje panoramskim kotačom Sky View u Osijeku možete isprobati svakog radnog dana od 10 do 23 sata, osim na Silvestrovo kada će raditi od 10 do 21. Za vožnju koja traje pet do sedam minuta odrasli će trebati odvojiti 50 kuna, dok je za djecu do 12 godina cijena vožnje 40 kuna, a najmlađi do tri godine mogu se voziti besplatno.

 

 

Autor:  HrTurizam.hr

27. prosinca 2021.