Nomad List: Zagreb među pet najpoželjnijih gradova za digitalne nomade

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, inače autoritet kada pričamo o digitalnim nomadima, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište...

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, inače autoritet kada pričamo o digitalnim nomadima, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade. Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town.

Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova.

Nakon uspješno održanog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada krajem lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje. Naš grad je dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija.“ izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Podsjećamo, Zagrebački tjedan digitalnih nomada, u organizaciji TZGZ, organizacije Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u rujnu je osvojio čak dvije nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover koja se, posljednjih šest godina, održava u Sloveniji. Prvu nagradu osvojio je u kategoriji „Best Crossover Event“, koja se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namijenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti. 

Zagreb Digital Nomad Week dobio je i najveći broj bodova od žirija za održivost, osvojivši nagradu za najbolje događanje po pitanju održivosti s naglaskom na ekološka, ekonomska i društvena pitanja.

Stranica Nomad List generira uživo podatke izravno iz baze podataka, a cijelo istraživanje je dostupno na: https://nomadlist.com/digital-nomad-statistics .

Foto: Julien Duval


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN