ecdc 1609

Nova ECDC karta – Hrvatska i dalje u crvenom

Europski centar za kontrolu bolesti (ECDC) danas je objavio novu kartu raširenosti koronavirusa u Europskoj uniji. U odnosu na prošli tjedan nema većih promjena, barem što se Hrvatske tiče....

Europski centar za kontrolu bolesti (ECDC) danas je objavio novu kartu raširenosti koronavirusa u Europskoj uniji. U odnosu na prošli tjedan nema većih promjena, barem što se Hrvatske tiče. Sve četiri regije i dalje su crvene, no vidljivo je pogoršanje stanja u dijelovima Europe koji su do sada bili zeleni ili u najgorem slučaju narančasti.

Portugal i Island iz crvenog su prešli u žuto, a poboljšanje je zabilježeno i u dijelovima Španjolske, Francuske te Italije. S druge pak strane Rumunjska i Latvija su se zacrvenile, a zelene su ostale Mađarska, Češka i Poljska.

Prema podacima na stranici koronavirus.hr u posljednja 24 sata zabilježeno je 1.369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.643. Među njima je 628 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta. Preminulo je devet osoba. U samoizolaciji je trenutno 17.051 osoba.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN