Nova globalna studija otkriva da zdravstveni certifikati destinacija ulijevaju povjerenje među agencijama i putnicima

Zdravstveni i sigurnosni certifikati destinacija i dalje su ključni za oporavak turističke industrije, govore rezultati istraživanja koje otkriva utjecaj pandemije korona virusa na industriju i budući oporavak globalne distribucije putovanja, a...

Zdravstveni i sigurnosni certifikati destinacija i dalje su ključni za oporavak turističke industrije, govore rezultati istraživanja koje otkriva utjecaj pandemije korona virusa na industriju i budući oporavak globalne distribucije putovanja, a koju je provela Travel Consul, međunarodna organizacija za turistički marketing.

Tako je uvođenje zdravstvenih i sigurnosnih certifikata (gotovo 60%) najvažnija akcija koju destinacijske organizacije mogu učiniti da pomognu partnerima u distribuciji putovanja.

Što bi značilo da će jasna komunikacija, sigurnosni protokoli, zdravstvena organiziranost i kapaciteti te transparentnost biti ključni i igrati najvažniju ulogu, a što smo već pisali. Više o tome pročitajte u prilogu.

Sljedeća tri glavna odgovora uključuju marketinške kampanje za potrošače, zatim predstavljanje korisnih i pravovremenih podataka te dijeljenje informacija trgovinskim partnerima. 

Na pitanje koja su glavna razmatranja klijenta pri odabiru odredišta, ispitanici su najviše odgovorili kako je potvrdu zdravlja i sigurnosti odredišta ili zdravstveni certifikat (74%) kao ključno pitanje, a time i motivom za dolaskom. Upravljanje pandemijom COVID-19 vlade države odredišta i cijena na drugom su, odnosno trećem mjestu.

Da podsjetimo, WTTC je kreirao žig za sigurna putovanja u svibnju ove godine, kako bi putnicima omogućio identifikaciju destinacija i poduzeća širom svijeta koji su usvojili globalne standardizirane zdravstvene i higijenske protokole.

Hrvatska je jedna od država koja je dobila WTTC pečat za sigurno putovanje , a koji se svakako uklapa u rezultate ovog istraživanja tj. daje nam veliki plus, pošto će upravo spremnost i sigurnost biti najveća valuta.

Najveći interes za samostana putovanjima

Istraživanje također pokazuje sve veći interes za samostalna putovanja (66%), kao i hotele i odmarališta (64%) te all-inclusive odmarališta (60%).

Last minute rezervacije postaju sve značajnije

Klijenti čekaju odluku kada će putovati (48%) ili rezerviraju međunarodno putovanje manje od mjesec dana unaprijed (21%). No, istraživanje govori i kako last minute rezervacije postaju sve značajnije za europske putnike (34%). Suprotno tome, 31% klijenata iz Sjeverne Amerike rezervira odmor sedam mjeseci do godinu dana prije polaska.

Također, 45% distribucijskih partnera vjeruje da politike otkazivanja i fleksibilnosti dobavljača imaju pozitivan utjecaj na njihovo poslovanje.

Turoperatori i udruge turističkih agencija i dalje su omiljeni izvor podataka tijekom ove krize (64%), a slijede ih turistički uredi (40%).

Slično kao i u prvom krugu ovog istraživanja, 70% ispitanika vjeruje da će izmjena pravila ili uvjeta otkazivanja biti jedan od njihovih glavnih zadaća i izmjena u 2020. i 2021. godini. Međutim, u integriranju ponuda polica osiguranja za sada bilježi porast od samo 12%.

Također, važno je za istaknuti kako je i UNWTO pokrenuo inicijativu za izradu međunarodnog kodeksa s ciljem pravne zaštite putnika, kako bi se i taj važan dio regulirao na razini cijelog svijeta ili barem preko 100 država članica UNWTO-a.

U istraživanju je u razdoblju od 14. do 28. rujna 2020. godine, sudjelovalo više od tisuću turoperatora i vlasnika turističkih agencija iz preko 20 zemalja sudjelovalo je u globalnom istraživanju Travel Consula. 

Cijelo istraživanje pročitajte ovdje: New Global Study Reveals that Destination Health Certifications Inspire Confidence among Travel Advisors and their Clients

Izvor: Travel Consul

Prilog: PITANJE KOJE SE SVI PITAJU: KAKVA ĆE BITI SLJEDEĆA TURISTIČKA GODINA? EVO NEKIH GLASNIH RAZMIŠLJANJA

POVEZANE VIEJSTI:

BRAVO ZA PAMETNU PROMOCIJU CAMPING VILLAGE ŠIMUNI. PRIMJER KOJI TREBAJU SLIJEDITI I SVI DRUGI U TURIZMU

UNWTO POKRENUO INICIJATIVU ZA IZRADU MEĐUNARODNOG KODEKSA S CILJEM PRVNE ZAŠTITE TURISTA

HRVATSKA DOBILA WTTC PEČAT ZA SIGURNO PUTOVANJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN