Novi vizualni identitet Virovitičko-podravske županije

Novi vizualni identitet Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije predstavljen je u Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. Osnovni znak i tipografija u zelenoj su boji, naglašavaju netaknutu prirodu, ekološki...

Novi vizualni identitet Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije predstavljen je u Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. Osnovni znak i tipografija u zelenoj su boji, naglašavaju netaknutu prirodu, ekološki i odgovorni turizam, dok se jednostavnim natpisom Slavonija i Podravina definira novo ime destinacije, ali i njezina geografska pripadnost, u priopćenju za medije pojašnjavaju autori novog vizualnog identita

“Dinamični grafički element, asocira na prikaz izohipsa na geografskim kartama i prati oblik naše županije, a u isto vrijeme podsjeća na presječene godove drva i valove, implicirajući na veliko bogatstvo šuma i vodenih površina. Znak se sastoji od ukupno 16 linija i to ne bez razloga. Upravo je toliko gradova i općina u našoj županiji”, istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović.

Agencija Pro Media grupa koja potpisuje novo vizualno rješenje osmislila je i komunikacijski identitet inspiriran činjenicom da je Virovitičko-podravska županija još relativno neotkrivena destinacija, pa je svemu dodan element neočekivanog od kojeg očekuju kako će dodatno zaintrigirati moderne putnike.

“Gosti na putovanju našom županijom ne očekuju toliko raznolikosti na relativno malom prostoru i uvijek su pozitivno iznenađeni obnovljenim dvorcima i kurijama na našoj Plemićkoj ruti, odličnom tradicijskom hranom, šumama na Bilogori i Papuku, rijekom Dravom, ambijentalnim selima i gradovima, bogatom baštinom. Stoga smo taj neočekivani moment željeli dodatno naglasiti sloganima Neočekivano lijepa, Neočekivano blizu, Neočekivano ukusna…”, zaključila je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije.

Naslovna fotografija: Dvorac Janković/ Matija Turkalj


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN