izvješće wttc ulaganje

Novo izvješće WTTC-a pruža vitalne preporuke ulaganja za sektor putovanja i turizma

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) objavilo je novo izvješće koje daje preporuke za ulaganja vladama i destinacijama s ciljem obnove i razvoja njihovog sektora putovanja i turizma....

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) objavilo je novo izvješće koje daje preporuke za ulaganja vladama i destinacijama s ciljem obnove i razvoja njihovog sektora putovanja i turizma.

S pandemijom koja je gotovo potpuno zaustavila međunarodna putovanja, globalni sektor putovanja i turizma patio je više nego bilo koji drugi zbog ozbiljnih ograničenja mobilnosti.

Doprinos sektora globalnom BDP -u pao je s gotovo 9,2 bilijuna američkih dolara u 2019., na samo 4,7 bilijuna u 2020, što predstavlja gubitak od gotovo 4,5 bilijuna USD. Nadalje, zbog utjecaja pandemije, šokantnih 62 milijuna radnih mjesta u putovanju i turizmu je izgubljeno, dok je veliki broj njih još uvijek u opasnosti.

Izvješće otkriva kako su kapitalna ulaganja prošle godine pala za gotovo jednu trećinu (29,7%), 986 milijardi američkih dolara u 2019. na samo 693 milijarde u 2020. godini, a sada, dok idemo prema oporavku, ulaganja u putovanja i turizam nikad nisu bila toliko važna.

Ovaj rad također pokazuje koliko je za destinacije, ali i vlade važno privući ulaganja kroz učinkovito okruženje koje omogućuje poticaje kao što su pametno oporezivanje, politike olakšavanja putovanja, raznolikost, integracija zdravlja i higijene, učinkovita komunikacija te kvalificirana i obučena radna snaga. Izvješće nudi i ključne preporuke za vlade i odredišta te ističe one segmente koji bi mogli biti najatraktivniji za ulagače.

Prema izvješću, vlade i destinacije trebaju ulagati i privlačiti ulaganja iz privatnog sektora u područja poput fizičke i digitalne infrastrukture, te u segmente putovanja kao što su wellness, medicina, MICE, održivi, ​​avanturistički, kulturni ili ciljani turizam.

“Od ključne je važnosti da se dionici usredotoče na olakšavanje putovanja kako bi se, među ostalim mogućnostima, postiglo sigurno putovanje putnika te diverzificirale aktivnosti koje stvaraju prihod”, rekla je Julia Simpson, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a.

Cjelokupno izvješće možete pronaći na POVEZNICI.

Izvor: WTTC


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN