Objavljene nove preporuke za održavanje kulturnih programa, manifestacija i izvedbi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Najveći dozvoljeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Najveći dozvoljeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru je 100 osoba, a na otvorenom prostoru 500. U slučaju potrebe za organizacijom okupljanja s većim brojem posjetitelja, organizator je dužan zatražiti odobrenje teritorijalno nadležne službe civilne zaštite.

Za potrebe vođenja evidencije preporučuje se omogućavanje unosa podataka sudionika elektroničkim putem, u kojem slučaju će biti pravovaljano bez potpisa sudionika, dok se preporučuje omogućavanje i poticanje internetske prodaje ulaznica s kojima će posjetitelji direktno ulaziti u prostor.

Ostale sve preporuke saznajte u prilogu.

Prilog: Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

Foto: Srednjovjekovni festival u Savičenti / AUTOR: JOSIP MADRAČEVIĆ

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN