Od 01. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata. Mjere za očuvanje radnih mjesta se nastavljaju

Hrvatska uz Dansku trenutno ima najmanju tjednu incidenciju u EU. No, virus je i dalje prisutan, potreban je oprez i odgovorno ponašanje. Omogućuje se rad ugostiteljskih objekata na terasama...

Hrvatska uz Dansku trenutno ima najmanju tjednu incidenciju u EU. No, virus je i dalje prisutan, potreban je oprez i odgovorno ponašanje. Omogućuje se rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ, objavio je premijer Andrej Plenković danas na 45. sjednici Vlade RH.

Također, Plenković je najavio i nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.

Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu na koji nastojimo zaštititi građane od koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima, uz propisane epidemiološke okvire najavio je predsjednik Vlade i dodao da će o tome detaljnije sutra govoriti članovi Stožera civilne zaštite.

544 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 790 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 544 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.933. Među njima je 790 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 70 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 278 osoba, a testirano je njih 6.433.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN