Od 1. rujna Mađarska zatvara granice za strane državljane, a Mađari moraju u samoizolaciju

Nakon povećanja broja zaraženih koronavirusom mađarska vlada donijela je odluku o zatvaranju svojih granica za strance. Mađarska će granice zatvoriti 1. rujna, a ova odluka donesena je nakon što...

Nakon povećanja broja zaraženih koronavirusom mađarska vlada donijela je odluku o zatvaranju svojih granica za strance. Mađarska će granice zatvoriti 1. rujna, a ova odluka donesena je nakon što je mađarski ministar zadužen za ured premijera, Gergely Gulyas, na medijskoj konferenciji izjavio kako većina zaraženih dolazi iz inozemstva.

Prema današnjem izvješću zaraza koronavirusom (COVID-19) otkrivena je kod 158 novih mađarskih državljana, povećavajući tako broj zaraženih osoba identificiranih u Mađarskoj na 5.669. Broj smrtnih slučajeva ostao je nepromijenjen 614, a 3759 se već oporavilo. Broj aktivnih zaraženih osoba je 1296.

Koronavirus u Mađarskoj je u porastu i upravo je to glavni razlog zatvaranja granice za strance, a Mađari koji se vraćaju iz inozemstva morat će u samoizolaciju iz koje će moći izaći samo ako budu imali dva negativna testa na COVID-19.

Iako strani državljani u pravilu ne smiju od 1. rujna ući u Mađarsku, ipak postoje i izuzeci kao što su: poslovna putovanja između povezanih tvrtki, službena i diplomatska putovanja, vojni konvoji, humanitarni djelatnici i slično.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN