Od 9. do 18. rujna Vinkovcima će odzvanjati zvuci tamburice i pocikivanje snaša

29. lipnja 2022.

Sve je spremno za ovogodišnje, 57. Vinkovačke jeseni koje će se održati od 9. do 18. rujna s temom “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” uz bogati program kojim će dominirati tradicionalne priredbe, ali i neke nove, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Nešto više od dva mjeseca ostalo je do početka jedne od najveće tradicijske manifestacije u ovom dijelu Europe. “Dođite nam u Vinkovce, dođite na 57. Vinkovačke jeseni!”, pozvao je gradonačelnik Bosančić građane Lijepe naše, dodajući kako i ovogodišnja vinkovačka jesenska manifestacija nudi cijeli buket tradicijskih običaja, folklora i svega onoga što čini tradicijsku baštinu hrvatskog naroda, ali i zabavne sadržaje - u svakom slučaju, za svakoga ponešto.

„Običaj je da početkom ljeta uputimo naše građane i njihove goste u sve što smo pripremili u ovoj olimpijadi tradicijske kulture, kada Vinkovci na deset dana postaju centar svijeta. Vjerujem da će Vinkovčani biti najbolji domaćini i da ćemo, nakon dvije godine korone, uživati u najljepšoj manifestaciji do sada”, rekao je danas predsjednik Organizacijskog odbora, gradonačelnik Ivan Bosančić.

Srce Šokadije kucat će i ovoga puta kroz naše folkloraše koji u petak 9. rujna otvaraju Županijsku smotru folklora. Kako je najavio tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković, do 15. rujna nastupiti pedesetak KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, a sve je spremno i za Dječje jeseni 10. i 11. rujna kada će na starom mjestu – na Trgu Vinkovačkih jeseni biti održani Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina i Mimohod dječjih folklornih skupina u kojemu će prodefilirati 2500 malih nasljednika višegodišnje tradicije.

„Prikazat ćemo bogatstvo, ali i budućnost Vinkovačkih jeseni. Tradicija je nešto što ovdje živi i trajat će dokle god je nas”, istaknuo je Đurković dodavši još kako je 16. rujan rezerviran za Svečanost otvorenja uz izravni prijenos, dan poslije za početak Državne smotre izvornog Hrvatskog folklora, a nedjelja za Svečani mimohod s preko 75 KUD-ova i 30 zaprega. „Nadam se kako će svima biti lijepo ovako kako i najavljujemo, da će svaki gost pronaći nešto u čemu će uživati, da iz Vinkovaca ode s lijepim uspomenama te da se nagodinu ponovno vrati”,dodao je. 

288870314 5219325708153296 1629214325000115492 n

Javni poziv za najam prostora za prigodnu prodaju na 57. Vinkovačkim jesenima

Organizatori pozivaju i sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, registrirane za obavljanje djelatnosti da do 01. kolovoza 2022. godine podnesu zahtjev za najam prostora za pružanje ugostiteljskih usluga i najam drvenih kućica i štandova za prigodnu prodaju od 10. do 19. rujna 2021. godine na manifestaciji 56. Vinkovačke jeseni. Za najam su na raspolaganju restoranski prostor, te štandovi i drugi objekti smješteni u Slavonskom sokaku, a više detalja možete pronaći OVDJE.

 

Foto: Press 032

29. lipnja 2022.