Od proljeća nova turistička ponuda u Parku prirode Lonjsko polje

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje ove godine preuzela je deset naručenih električnih golf autića čime je proširila svoju turističku ponudu. Ka...

Autor:  HrTurizam.hr

6. prosinca 2023.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje ove godine preuzela je deset naručenih električnih golf autića čime je proširila svoju turističku ponudu.

Kako javljaju iz PP Lonjsko polje, sada su se stvorili uvjeti da od proljeća električni autići budu u stalnoj turističkoj ponudi za najam posjetiteljima u Posjetiteljskom centru Osekovo, zahvaljujući Gradu Popovači koji je financirao izgradnju garaža za električne golf autiće.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

Tom1570 scaled large

Tom1534 scaled large

Električni golf autići privukli su veliki broj posjetitelja u Krapju, što se nadamo da će tako biti i u Osekovu. Očekujemo uskoro i izgradnju spremišta za električne golf autiće u Repušnici te da ćemo od iduće godine njih imati i tamo u ponudi.“, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Ove godine autići su se mogli unajmiti u Posjetiteljskom centru Krapja, a od idućeg proljeća moći će se unajmiti i u Posjetiteljskom centru Osekovo.

Podsjetimo, u veljači ove godine Park prirode Lonjsko polje obogatio turističku ponudu s 10 električnih golf autića koji su sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava, te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za njihovu nabavu.

„S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti Parka rado služiti električnim automobilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi, a cijelo područje Parka čini 50.650 ha zaštićenog područja smješteno je uz lijevu obalu rijeke Save u dužini od stotinjak kilometara. 

Photo: Tomislav Koran

Autor:  HrTurizam.hr

6. prosinca 2023.