Od subote u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi nove lokacije za BAT i PCR testiranje

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi,...

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Od subote, 12. lipnja, testiranje u Opatiji bit će moguće i na novoj lokaciji, u sklopu hotela “Paris” u prostoru do ulaza u recepciju, na početku ulice Nikole Tesle. Testovi će se provoditi svakog dana, uključujući vikende i praznike, od 9:00 do 11:00 sati i to brzi antigenski i PCR test. U Mošćeničkoj Dragi, također od subote brzi antigenski i PCR testovi za goste i domicilno stanovništvo provodit će se u sklopu zdravstvenog centra, na adresi Barba Rike 5a, u dvorani na 1. katu. Testiranje će se provoditi od 11:00 do 13:00 sati.

Cijena za brzi antigenski test iznosi 100,00 kn, dok je cijena za PCR test 550,00 kn. Nalazi se izdaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Plaćanje se vrši na licu mjesta u gotovini, a uskoro će putem aplikacije app.Medico.hr biti omogućeno i prijavljivanje i plaćanje.

Današnji gost prvenstveno traži visoke sigurnosne standarde, odmor bez rizika i visoku kvalitetu usluge. U Turističkoj zajednici posebnu pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja i sigurnosti svih naših gostiju te im želimo pružiti i omogućiti sve što im je potrebno za ugodan i siguran godišnji odmor. Porastom broja turista raste i potreba za testiranjem, a naša je želja gostima olakšati i ubrzati taj postupak  te smo dogovorili još jednu lokaciju gdje će se naši gosti moći  testirati i putem brzog antigenskog testa i putem PCR testa, svakim danom uključujući vikende i praznike,” istaknula je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

Gradonačelnik Opatije kao i načelnik Općine Mošćenička Draga izrazili su zadovoljstvo otvaranjem novih punkotva s ciljem osiguranja što boljih uvjeta turistima. “Želimo da posjetitelji Opatije ovoga ljeta u našem gradu provedu ugodan odmor te da se nakon brzog i dobro organiziranog testiranja sigurno vrate u svoje zemlje. Prioritet nam je omogućiti sve uvjete, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, kako bi ovogodišnja turistička sezona donijela što bolje gospodarske rezultate. Zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli u procesu otvaranja novog punkta za testiranje na COVID -19 koji je namijenjen isključivo turistima”, naglasio je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

. Inicijativa klinike Medico, te zajednička suradnja Grada i TZ Opatije, te Općine i TZ Mošćenička Draga rezultirala je ostvarenju ove važne zdravstvene usluge, a sve u cilju što sigurnijeg i ugodnijeg boravka posjetitelja koji će na ovaj način dobiti mogućnost brzih testova “na licu mjesta” neposredno u mjestu njihova boravka. Također ističem zadovoljstvo cijenom pružene usluge od  strane klinike Medico kao i njihovoj dostupnosti kako u Opatiji tako i u Mošćeničkoj Dragi. Mišljenja sam da se u ova pandemijska vremena ovakva usluga mora pružiti turistu koji na kraju krajeva to i očekuje, a ovime dokazujemo visoku zdravstvenu svijest Opatijske rivijere i važnost sigurnog boravka turista u destinaciji,” zaključio je načelnik Općine Riccardo Staraj na današnjoj konferenciji za novinare.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN