Odabran novi datum i lokacija 27. Vinistre

Nakon godinu dana pauze u Poreč se napokon vraća Vinistra. Nakon više odgoda ovogodišnjeg termina, njezino 27. izdanje održat će se od 18. do 20. lipnja prvi put na...

Nakon godinu dana pauze u Poreč se napokon vraća Vinistra. Nakon više odgoda ovogodišnjeg termina, njezino 27. izdanje održat će se od 18. do 20. lipnja prvi put na otvorenom.

Tako će porečka uvala Peškera tri dana postati središte vinskog svijeta. Vinari jedva čekaju susret s ljubiteljima vina, poslovnim partnerima i gostima, a kako kažu, prošla vinogradarska godina je bila izvrsna pa najavljuju vrhunska vina. 

Novi termin, nova lokacija i velika radost nas vinara što ćemo unatoč još jednoj neizvjesnoj godini uspjeti organizirati našu izložbu s najduljom tradicijom u Hrvatskoj. Na prvom mjestu su zdravlje i sigurnost posjetitelja i vinara pa ćemo strogo poštivati sve preporučene epidemiološke mjere. Ovo je najljepši početak ljetne sezone u Istri za koju se nadamo da će biti bolja od prošlogodišnje“, kaže Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.   

Kao zagrijavanje za 27. Vinistru, 30. svibnja očekuje vas Dan otvorenih vrata istarskih podruma, kada istarski vinari od 10:00 do 19:00 sati već tradicionalno otvaraju vrata vinarija. Zbog epidemioloških mjera broj mjesta u podrumima je ograničen pa posjetitelji ove godine unaprijed trebaju najaviti i rezervirati termin dolaska. 

Inače, Vinistra je ove godine otvorila prodajno mjesto u ekskluzivnom prostoru obnovljenog svetvičentskog kaštela Morosini-Grimani u kojem će, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, redovito organizirati vinske degustacije. Više u prilogu.

/ / / Vinistra otvorila vinoteku u obnovljenm svetvičentskom kaštelu Morosini-Griman

Foto: Danilo Dragosavac

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN