natječaj photo zagreb county

Odabrane najbolje fotografije Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj je bio namijenjen svima koji se bave fotografijom, bili...

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj je bio namijenjen svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri. Dodjela nagrada održana je danas uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije, ali i pratitelje društvenih mreža.

“Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način željeli smo i utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije. Čestitamo svim dobitnicima jer moram priznati, sigurno je bilo teško odluciti se koja među njima budi najviše emocija, izjavila je prilikom dodjele nagrada direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Svrha natječaja bila je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

Fotografije su svakodnevno objavljivane na društvenim mrežama Turističke zajednice, a autori koji su prikupili najviše lajkova su:

  1. KARLA LEPESIĆ
  2. NIKOLINA KUZMIĆ
  3. IVANA CAPAN

Također proglašeno je i najboljih 10 fotografija po ocjeni stručnog žirija koje će se predstaviti i na prigodnoj izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije koristit će ih i u svrhu promocije destinacije.

Stručni žiri odabrao je slijedeće autore fotografija:

  1. ANITA ŠKOC
  2. ZORAN STANKO
  3. FRANE MEDIĆ

Natječaj je omogućio široki kreativni izražaj i potaknuo umjetnike/ amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije. Fotografije su trebale biti snimljene u periodu od 2018. do 2021. godine na području Zagrebačke županije i to prema sljedećim temama:

– aktivan boravak u prirodi
– manifestacije
– kulturno-povijesne znamenitosti
– tradicija
– ruralni motivi

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN