Odličan novi promotivni video Istre / Life as it should be in Istria!

Pod sloganom – Experience life as it should be in Istria!, novi promotion video Istre, naglašavam destinacije Istre, ne Poreča, Pule, Rovinja itd… poziva goste da je istraže, a...

Pod sloganom – Experience life as it should be in Istria!, novi promotion video Istre, naglašavam destinacije Istre, ne Poreča, Pule, Rovinja itd… poziva goste da je istraže, a koji je dio nove digitalne strategije Istre.

Video na zabavan i atraktivan način, pun emocija i doživljaja, uz zanimljiv narativ i završnu poruku kao šlag na torti svakako je postigao efekt privlačenja pažnje i mašte ili sanjanja da se i sami nađemo u prikazanim kadrovima. Sada slijedi istraživanje i akcija.

Mogu slobodno reći kako je video drugačiji, pun života i energije, a opet kroz narativ u ležernom tonu, čini jednu odlično cjelinu.

Ako usporedimo promotivne video materijale drugih naših destinacija, koji su više mozaični, dosadni i bez priče, čast iznimaka, ovaj video je daleko ispred svih. Snimke drone su hit, no one bez priče nemaju smisla i često predugo traju. Ovo je kratko, zanimljivo i efektno.

AIDA ( Attention, Interest, Desire, Action )

Osobno sam ljubitelj AIDA marketing modela, jednostavan i jasan, a koji je jedan od temelja modernog marketinga. ( A pažnju (attention), I interes (interest), D želja (desire) i A akcija (action) )

Tako i video mora izazvati pažnji i reakciju koja vodi prema istraživanju destinacije, a kasnije i kupnje tj. booking ili dolaska u destinaciju. S jedne strane danas je nikada lakše doći do velikog dosega, zbog društvenih mreža, a opet s druge strane nikada teže, jer je veliki šum u komunikaciji, a pažnju publike je teško dobiti i ista jako kratko traje. Zato je danas pravo umijeće dobiti toliko željenu pažnju i viralnost.

Naravno jedan promotivni video nije dovoljan, ako iza njega ne stoji cijela strategija promocije, kako offline, tako i online.

A Istra to radi pametno i strateški. U ovom slučaju, nakon video korisnici idu na web stranice destinacije – www.istria.hr, a koja je od ove godine postala pravi destinacijski portal, gdje glavni fokus više nije na b2b informacije, nego isključivo fokus na korisnika / turiste i prodaji doživljaja i priča. 

Tako cijela priča ima smisla i efekta. Svet gral bilo koje prodaje, promocije, marketinga je akcija tj kupnja. Dobili smo pažnju i interes korisnika, te nam ostaje nam zadnji korak, a to je da na stranici dodatno ispričamo priču i zainteresiramo korisnika da dobijem toliko željenu akciju.

Više o novoj destinacijskoj platformi Istre saznajte u prilogu kroz dva članka.
Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN