Odličan početak nove turističke sezone u kamp odmorištu Duboka

Nova turistička sezona u kamp odmorištu Duboka započela je 1. travnja 2018. godine i ako je suditi prema dolascima u prvom mjesecu čeka ih odlična sezona. Kamp-odmorište Duboka, smješteno...

Nova turistička sezona u kamp odmorištu Duboka započela je 1. travnja 2018. godine i ako je suditi prema dolascima u prvom mjesecu čeka ih odlična sezona.

Kamp-odmorište Duboka, smješteno u Parku prirode Papuk, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 milijuna kuna s PDV-om, a financirana je kroz projekt PARCS sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš, čiji je korisnik Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Kamo odmorište prostire se na 8.000m2 te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju. Od toga je 11 jedinica opremljeno električnim i vodovodnim priključcima za kamper vozila. “Izuzetno nas veseli podatak da imamo goste povratnike koji su proširili dobar glas o kampu te su ovaj puta došli u pravoj karavani. Riječ je o gostima iz Njemačke koji svake godine putuju prema Albaniji i traže upravo male kampove u prirodnim oazama. Gosti su u kampu boravili dva dana te su pri tom istraživali ljepote prvog hrvatskog UNESCO Geoparka” ističu iz PP Papuka.

Posebnosti Kamp odmorišta Duboka prepoznalo je i Kamping udruženje Hrvatske, te je uvršten na popis 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma. Zahvaljujući svojoj poziciji, kamp predstavlja idealnu polazišnu točku za obilazak parka prirode Papuk te pruža mogućnost uživanja u brojnim gastronomskim specijalitetima po kojima je ovaj dio Slavonije nadaleko poznat

Prva turistička sezona u kamp odmorište Duboka privukla je preko 200 posjetitelja koji su ostvarili 320 noćenja. U strukturi posjetitelja dominiraju strani gosti iz zapadnoeuropskih zemalja. Zanimljivo je napomenuti da se radi o gostima koji upravo traže kampove koji se nalaze u područjima s očuvanom prirodom te kamp odmorište Duboka ispunjava sve njihove zahtjeve, što pokazuje potrebu za istim sadržajem na kontinentu.

Okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga, a kamp je dobro povezan sa glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku.

Povezana vijest:

U POŽEGI OTVORENO KAMP ODMORIŠTE – ZLATNI LUG

KAMPOVI BILJEŽE RAST NOĆENJA OD 67%

 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN