Odlična vijest za hrvatski turizam! Uniline otvorio ured u Seulu

Šireći sustavno i dugoročno svoja inotržišta u Aziji, Uniline, hrvatski najveći touroperator, otvorio je, poslije Shanghaia, svoj ured i u Seulu u Južnoj Koreji. Novi ured kompanije Uniline smješten...

Šireći sustavno i dugoročno svoja inotržišta u Aziji, Uniline, hrvatski najveći touroperator, otvorio je, poslije Shanghaia, svoj ured i u Seulu u Južnoj Koreji.

Novi ured kompanije Uniline smješten je u rezidencijalnom dijelu Seula, udaljen oko kilometer i pol od Ministarstva vanjskih poslova Republike Koreje te oko dva kilometra od Dinastijske palače. “Unilineov cilj je da u dugoročnom razdoblju svaki deseti Koreanac doživi i upozna ljepote Hrvatske, ali i jugo-istočne Europe.” istaknuo je Robert Sedlar, izvršni direktor prodaje turističke kompanije Uniline.  Kako bi se ostvarili ti ciljevi iz kompanije najavljuju brojne marketinške i prodajne aktivnosti na korejskom tržištu, a u tu svrhu vode se pregovori oko otvaranja avionske charter linije između Seula i Dubrovnika.

Prema zadnjem popisu stanovništva Južna Koreja ima preko 51 milijun stanovnika, a u 2016. godini u Hrvatskoj je ostvareno oko 380 tisuća dolazaka i 450 tisuća noćenja korejskih gostiju što je za 10% više u odnosu na 2015. godinu, odnosno u posljednjih 6 do 7 godina povećalo se za čak 30 puta.  Ljestvica i cilj su visoko postavljeni, no sreća prati hrabre i uporne vizionare, tako da svakako treba pohvaliti Uniline-ove napore i proaktivnost na razvoju novih tržišta, pa tako i veliko tržište kao što je Južne Koreje.

Na fotografiji: (lijevo) Robert Sedlar, Izvršni direktor prodaje te (desno) Kwang Hyun Kyle Kim, Head of Korean market

 Korejski reality show-i kao impuls dolascima                                   

Impuls za dolazak Koreanaca u Hrvatsku bilo je snimanje reality show-a ”The Romantic in Croatia” 2012. godine koji je potaknuo brojne grupe mladih Koreanaca da krenu u potragu za ljubavlju u više hrvatskih destinacija. Potom je uslijedilo snimanje serije ”Noonas over Flowers” u kojoj nekoliko poznatih korejskih glumica putuje Hrvatskom kao backpackeri. Serija koja je emitirana od kraja studenog 2013. do siječnja 2014., ubrzo je postala najpopularniji turistički dokumentarac u Koreji. Dva naredna reality show-a snimana su potom i u 2015. godini.

Povezana vijest: ROBERT SEDLAR,UNILINE: VELIKA PODRŠKA POKRENUTOJ INICIJATIVI OD UNILINE-A JER SLAVONIJA ITEKAKO IMA PUNO TOGA ZA PONUDITI I POKAZATI

 

 

Povezane vijesti: