croatia airlines

Odlukom Županijskog suda u Zagrebu najavljeni štrajk u Croatia Airlinesu proglašen nezakonitim

Foto: Croatia Airlines

Županijski sud u Zagrebu danas je donio odluku kojom se štrajk u Croatia Airlinesu, koji je najavio sindikat ORCA, proglašava nezakonitim. Osim toga, sud je sindikatu ORCA zabranio organiziranje i provođenje štrajka najavljenog za 8. kolovoza ove godine pa do ispunjenja štrajkaških zahtjeva.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu u utorak, 7. kolovoza donio je privremenu mjeru zabrane štrajka, koja i dalje ostaje na snazi nakon današnje odluke suda o nezakonitosti najavljenog štrajka. Uprava Croatia Airlinesa pozdravlja navedenu sudsku odluku koja, na vrhuncu turističke sezone, kompaniji i dalje omogućuje obavljanje redovitog (planiranog) reda letenja, a putnicima dolazak u željena odredišta.  

“Prljavi igraju prljavo”

Zanimljiv preokret situacije, više se ne smije ni legalno organizirati štrajk tražeći bolje uvjete rada i veće plaće.  Možda je zadnji korak da svi daju otkaz te prijeđu u druge zrakoplovne kompanije, gdje se više cijeni stručni kadar. Bilo bi onda zanimljivo vidjeti tijek situacije i koji će onda biti potez Uprave CA.

Upravo je Emirates u Splitu u potrazi za novim članovima kabinskog osoblja.

EMIRATES U SPLITU U POTRAZI ZA NOVIM ČLANOVIMA KABINSKOG OSOBLJA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN