Održan 3. Nacionalni DMK forum

U Hotelu Westin u Zagrebu održan je treći Nacionalni DMK forum, kojeg organizira Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u okviru projekta “Razvoj destinacijskih menadžment kompanija”. Prema riječima ministra turizma...

U Hotelu Westin u Zagrebu održan je treći Nacionalni DMK forum, kojeg organizira Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u okviru projekta “Razvoj destinacijskih menadžment kompanija”.
Prema riječima ministra turizma Darka Lorencina, godina na izmaku bila je iznimno uspješna, posebice u razdoblju pred i postsezone, kada su neki mjeseci bilježili dvoznamenkaste poraste. To je, prema Lorencinovom mišljenju, pokazatelj kako se u relativno kratkom vremenu, kroz razvoj i proširenje ponude i proizvoda može puno postići.
“Kako bi postali još konkurentniji potrebno je nastaviti kreirati posebne proizvode te se na taj način istaknuti na tržištu“ – naglasio je Lorencin i istaknuo veliku ulogu destinacijskih menadžment kompanija koje mogu biti nositelj razvoja specifičnih turističkih proizvoda.
Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić podsjetio je na glavni cilj ovog projekta, a to je stvaranje poticajnog okruženja za suradnju privatnih i lokalnih poslovnih subjekata. Ivičić je mišljenja kako se samo kroz suradnju može uspostaviti kvalitetan proces razvoja nove ponude, što je osnovni preduvjet za poboljšanje konkurentske sposobnosti hrvatskog turizma. Zadovoljan je dosadašnjim odazivom subjekata, a kroz tri dosadašnja poziva za dodjelu potpora za razvoj programa dodijeljena su sredstva u iznosu većem od 1.6 milijuna kuna.
U sklopu foruma je održana i panel rasprava na temu „Kako potaknuti prodaju proizvoda za tržište posebnih interesa”, čiji su se sudionici složili kako destinacijski menadžment općenito, uz destinacijske menadžment kompanije, predstavlja jedini pravi smjer ka održivom razvoju hrvatskog turističkog sektora.
Na forumu su predstavljeni i rezultati istraživanja aktivnosti provedenih u sklopu DMK projekta, a prezentirani su i primjeri najbolje prakse u poslovanju destinacijskih menadžment kompanija. Forum je zaključen prezentacijom nacionalnog sustava za prijavu i odjavu turista „eVisitor“ koju je održao Ante Žarković iz Glavnog ureda HTZ-a.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN