Održana sjednica Turističkog vijeća HTZ

Na jučerašnjoj održanoj 62. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice usvojen je prijedlog odluke o potporama TOP događanjima u 2020. godini te prijedlog odluke o suradnji vezano uz održavanje godišnje...

Na jučerašnjoj održanoj 62. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice usvojen je prijedlog odluke o potporama TOP događanjima u 2020. godini te prijedlog odluke o suradnji vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“ koja će se održati u Dubrovniku u prosincu ove godine. 

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice prihvatilo je prijedlog odluke o potporama top događanjima u 2020. godini, odnosno događanjima koja su motiv dolaska velikog broja posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u zemlji i inozemstvu. Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 23 događanja u ukupnom iznosu od 2.970.000 kuna. Za sada još nije objavljen popis koja su događanja dobila potporu HTZ-a, a koji se očekuje kroz par dana.

Članovi vijeća prihvatili su i prijedlog suradnje vezano uz održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija „ASTA EXPO 2020.“.

Tako će Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, u sklopu aktivnosti Kongresnog odjela, poduprijeti održavanje godišnje konferencije američkog udruženja putničkih agenata, savjetnika i agencija koja će se održati u Dubrovniku u razdoblju od 03. do 06. prosinca 2020. godine te na kojoj se očekuje oko 350 sudionika iz raznih dijelova Sjedinjenih Američkih Država.

Zbog intenzivnog praćenja situacije oko koronavirusa sjednice Turističkog vijeća HTZ-a održavat će se jednom tjedno. Prema podacima eVisitor, u prvih deset dana mjeseca ožujka zabilježen je pad od 30% u dolascima i noćenjima.

Povezane vijesti: