WTM sastanak ministara

Ulaganje u održivu budućnost turizma – glavna tema sastanka ministara turizma u Londonu

U sklopu programa World Travel Market – WTM London, vodećeg globalnog događaja za turističku industriju, održat će se sastanak ministara turizma iz cijeloga svijeta. Ministarski sastanak na visokoj razini...

U sklopu programa World Travel Market – WTM London, vodećeg globalnog događaja za turističku industriju, održat će se sastanak ministara turizma iz cijeloga svijeta. Ministarski sastanak na visokoj razini ponovno će se usredotočiti na ključne izazove i prilike s kojima se ovaj sektor suočava.

Ovaj sastanak koji će se održati u suradnji UNWTO-a, WTTC-a i WTM-a predstavlja priliku čelnicima da razgovaraju o načinima za bolju izgradnju i ulaganje u održivu budućnost industrije putovanja i turizma.

Također, pružit će praktičnu platformu turističkim čelnicima javnog i privatnog sektora za razmjenu najboljih praksi i istraživanje mogućnosti ulaganja, kako bi ispitali održivu budućnost turizma i ulogu koje će ‘zeleno ulaganje’ igrati u postizanju toga.

“Ovo će biti već 15. sastanak ministara, a prethodna okupljanja pokazala su kako su rasprave i dogovori do sada bili od iznimne važnosti, jer znamo koliko se destinacije oslanjaju na turističku industriju za gospodarski rast, radna mjesta i dobrobit”, rekao je Simon Press, direktor izložbe WTM London.

“Svjetsko tržište putovanja pruža UNWTO-u jedinstvenu platformu za spajanje političkog utjecaja vlada i čelnika javnog sektora te dinamike privatnog sektora. Ministarski sastanak ne može biti pravodobniji i pružit će nacrt za promicanje ulaganja u održivu budućnost turizma, jedan od ključnih prioriteta UNWTO-a dok vodimo globalni ‘restart’ sektora”, izjavio je glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

“Ovaj sastanak dolazi u ključno vrijeme i ponudit će vitalni forum za planiranje i razmjenu ideja za 2021. i nadalje, dok se počinjemo oporavljati od ove globalne pandemije. Cilj održivog turizma je povećati koristi i smanjiti negativne utjecaje koje turizam uzrokuje za destinacije, a ovogodišnji ministarski sastanak će se baviti potrebama posjetitelja, industrije, okoliša i zajednica domaćina”, dodala je predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a Julia Simpson.

Ministarski sastanak UNWTO, WTTC i WTM “Ulaganje u održivu budućnost turizma” održava se na WTM Global Stageu u WTM London od 10:30 do 12:30 u utorak, 2. studenog 2021. Sastanak ministara dostupan je svima koji su se prijavili za WTM London.

Izvor: UNWTO

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN