Osam aviokompanija vraća se ovog tjedna u zagrebačku zračnu luku

Zagrebačka zračna luka od ovoga tjedna bit će puno prometnija. Naime, kako navodi portal Croatian Aviation u Zračnu luku Franjo Tuđman vraća se osam aviokompanija s isto toliko međunarodnih...

Zagrebačka zračna luka od ovoga tjedna bit će puno prometnija. Naime, kako navodi portal Croatian Aviation u Zračnu luku Franjo Tuđman vraća se osam aviokompanija s isto toliko međunarodnih linija.

Prva od osam najavljenih linija već je uspostavljena jutros, kada je sletio avion Austrian Airlinesa iz Beča. Koronavirus je uvelike smanjio promet aviokompanija u Zagrebu, a osim domaćeg Croatia Airlinesa još su letjeli zrakoplovi Eurowingsa na liniji iz Kölna, te Trade Air na domaćoj liniji iz Osijeka.

Nakon prvog leta Austrian Airlines-a prema Zagrebu, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, kompanija će od sada svakodnevno prometovati na liniji Beč – Zagreb.

Od 1. srpnja Air France će s tri tjedna leta povezati Pariz i Zagreb, a Turkish Airlines će prometovati na liniji iz Istanbula pet puta tjedno.

U zagrebačku zračnu luku vraća se i Qatar Airways, koji pokreće liniju Doha – Zagreb s tri tjedna leta. Tu je i Lufthansa koja će od srijede ponovno uspostaviti redovni promet na liniji Munchen – Zagreb, u početku 3 puta tjedno.

I Air Serbia će od srijede ponovno povezivati Beograd i Zagreb, a letjet će sedam dana u tjednu. Od četvrtka 2.srpnja Eurowings će ponovno uspostaviti liniju Stuttgart – Zagreb, koja će prometovati dva puta tjedno kroz srpanj. I na kraju od 4. srpnja zrakoplovi nizozemskog KLM-a prometovat će tri puta tjedno na liniji Amsterdam – Zagreb.

Izvor: Croatian Aviation

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN