Osnovana Udruga turističkih vodiča Podravine i Prigorja

Jučer je na međunarodni dan turističkih vodiča, osnovana Udruga turističkih vodiča Podravine i Prigorja Inicijativa za osnivanje udruge nastala je u rujnu na poticaj Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“...

Jučer je na međunarodni dan turističkih vodiča, osnovana Udruga turističkih vodiča Podravine i Prigorja

Inicijativa za osnivanje udruge nastala je u rujnu na poticaj Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ i nekolicine vodiča. Svrha osnivanja udruge je formiranje tijela koje će aktivno raditi na podizanju ugleda turističkih vodiča, edukaciji članova i lokalnog stanovništva, kvaliteti usluga turističkih vodiča, kreiranju turističkih proizvoda, povezivanju nositelja turizma te promociji turizma Podravine i Prigorja. 

Na osnivačkoj skupštini okupilo se oko trideset članova, koji su među ostalim izabrali tijela udruge. Za predsjednika je odabran Ivan Generalić, zamjenik je Petra Rep, tajnik udruge je Ksenija Jug te su u nadzornom odboru Ivanka Ferenčić Martinčić, Tomislav Embreuš i Ana Čimin. Za likvidatora udruge odabrana je Katarina Sitarić.

Foto: Udruga turističkih vodiča Podravine i Prigorja

Osnivači vjeruju da formalno udruživanje u strukovnu udrugu može doprinijeti cjelokupnom razvoju turističke ponude Podravine i Prigorja, a s prvim aktivnostima kreću već u prvoj polovici ožujka kada najavljuju edukaciju „Api turizam od A do Ž“ u suradnji s Turističkom zajednicom područja „Središnja Podravina“ i Čebelarskim inštitutom Slovenije.

Udruzi turističkih vodiča Podravine i Prigorja mogu se priključiti svi koji imaju želju upoznati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu te se aktivno uključiti u kreiranje novih turističkih proizvoda i promovirati Podravinu i Prigorje. Udruzi se možete obratiti putem slijedeće adrese elektroničke pošte:  udrugatvpp@gmail.com

Naslovna fotografija: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

POVEZANA VIJEST:

UNATOČ PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU TURISTIČKI VODIČI UVELIKE UTJEČU NA UGLED ZEMLJE U SVIJETU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN