Otkazana utrka Tour of Croatia

Organizatori utrke Tour of Croatia jučer, samo pet dana prije planiranog početka, obavijestili su javnost kako je otkazano peto izdanje biciklističke utrke “Tour of Croatia”, jedne od najboljih turističkih...

Organizatori utrke Tour of Croatia jučer, samo pet dana prije planiranog početka, obavijestili su javnost kako je otkazano peto izdanje biciklističke utrke “Tour of Croatia”, jedne od najboljih turističkih razglednica Hrvatske.

Htio bih zahvaliti svima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i razglednicu Hrvatske koju je biciklistička utrka Tour of Croatia godinama odašiljala u svijet. Također, zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su se do sada priključili projektu.Nažalost, financijska konstrukcija nije bila na vrijeme u potpunosti potvrđena od strane nekih sponzora te je projekt kao takav bilo nužno otkazati u posljednjoj fazi pripreme“ izjavio je Ivan Črnjarić, direktor utrke Tour of Croatia.

Tour of Croatia u svojem 5. izdanju trebao se održati od 23. do 28. travnja u sklopu kojeg bi biciklisti iz međunarodnih timova prošli etape od Slavonije do juga Hrvatske. Kako ističe Črnjarić, Tour of Croatia podržao je Hrvatski biciklistički savez, Hrvatski olimpijski odbor, UCI (svjetska biciklistička federacija), Ministarstvo turizma, Središnji državni ured za šport. Kao i prethodnih godina donesena je i odluka o financijskom sudjelovanju Hrvatske turističke zajednice i mnogih drugih partnera i sponzora. Projekt je u potpunosti bio spreman te se je čekala posljednja potvrda sudjelovanja nekih od već dogovorenih sponzora, a koja je nažalost u posljednjem trenutku izostala, piše u priopćenju.

Unatoč potvrdama dvadeset međunarodnih ekipa koje su trebale sudjelovati na utrci, među kojima su i neke od najboljih poput Trek Segafreda, Androni Giocattolia, utrka je nažalost otkazana. Uz profesionalne ekipe, imali smo veliki interes i podršku od brojnih ljubitelja biciklizma i sporta općenito„ izjavio je Črnjarić te napomenuo kako se pri organizaciji susretao s neprestanim vanjskim opstrukcijama na svim razinama i lažnim navodima od strane bivšeg poslovnog partnera koji su nanijeli veliku štetu projektu Tour of Croatia, njemu osobno kao i biciklizmu općenito, a za što su poduzete odgovarajuće pravne radnje u svrhu zaštite svojih prava i interesa.

Iz organizacije su istaknuli kako su potvrđeni timovi bili: Trek-Segafredo, Team Androni Giocattoli, Bardiani – CSF Pro Team, Burgos BH, Gazprom-RusVelo, Israel Cycling Academy, Neri – Selle Italia – KTM, NIPPO Vini Fantini Faizanè. Riwal Readynez Cycling Team, Roompot – Charles Cycling Team, Sport Vlaanderen – Baloise, Team Novo Nordisk, CCC Team, EvoPro Racing, Vino – Astana Motors Fan Club, BIKE AID Pro Cycling Team, MERIDIANA PRO CyclinG TeaM, TARTELETTO – ISOREX Continental Cycling Team, Team Coop i Amore & Vita – Prodir, kao i emitiranje Toura of Croatia na medijskim kućama Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport Asia, Fox Sports Africa, FLO Sports USA te DAZN Japan.

Otkazivanjem utkre Tour of Croatia nanesena je velika šteta za naš turizam

Foto: Tour of Croatia

Naime zbog nesuglasica u organizaciji utrke s Vladimirom Miholjevićem, Ivan Črnjarić je iskoritio činjenicu kako utrka nije zaštičena te je prošle godine zaštitio ime utrke pri Zavodu za intelektualno vlasništvo i prenio pravo na svoju tvrtku Thorax d.o.o.. Također, zadržao je termin utrke nakon prijave Međunarodnoj biciklističkoj federaciji te se bez Vladimira Miholjevića i njegovog tima, posvetio organizaciji ovogodišnje utrke Tour of Croatia.

Vladimir Miholjević, alfa i omega cijele utrke, krajem godine reagirao je na cijeli slućaju te naglasio kako Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia, a slučaj „Tour of Croatia“ nalazi se na sudu

Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu.” istaknuo je Miholjević. Cijeli priopćenje pročitajte u prilogu.

Nakon sukoba, cijeli priča oko utrke Tour of Croatia završila je na sudu. Novi direktor utrke otkazuje utrku samo pet dana prije planiranog početka, a Vladimir Miholjević se okrenuo organizaciji svoje utrke koju je nazvao CRO Race i dobio termin od 1. do 6. listopada.

Povezana vijest:

Vladimir Miholjević: Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia, a slučaj „Tour of Croatia“ nalazi se na sudu

Povezane vijesti: