Otvoren javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu

Ministarstvo turizma objavilo je danas javni poziv namijenjen strukovnim udrugama koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu za sufinanciranje projekata strukovnih udruga. Riječ je o tradicionalnoj potpori Ministarstva turizma koje...

Ministarstvo turizma objavilo je danas javni poziv namijenjen strukovnim udrugama koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu za sufinanciranje projekata strukovnih udruga.

Riječ je o tradicionalnoj potpori Ministarstva turizma koje za cilj ima podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu. Ukupno dva milijuna kuna iz programa bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se za projekte stručnog osposobljavanja i usavršavanja članova/ica strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu koji daju dodanu vrijednost djelatnicama/icima i članicama/članovima udruga i na taj način utječu na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i, u konačnici, povećanje konkurentnosti turističkog proizvoda Hrvatske.

Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma u  podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanju konkurentnosti turističke ponude. Ukupno smo u protekle četiri godine kroz ovaj program izdvojili 8 milijuna kuna za 60 projekata jer želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama kroz suradnju dionika u turizmu. Prije svega važno je poticati izvrsnost te sam siguran kako će i ove godine ovaj natječaj privući značajan interes te kako ćemo zajednički razvijati nove i kvalitetne projekte“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom objavljivanja javnog poziva.

Osigurano ukupno dva milijuna kuna za provođenje projekata

Javni natječaj otvoren je do 13. ožujka 2020. godine, a projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva.

Iznos zatraženih sredstava može biti od četrdeset tisuća kuna do dvjesto tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta.

Više detalja oko javnog poziva saznajte u prilogu.

Prilog: Javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN