Otvoren Pupitres bar s vinskom listom od 248 vina

U Zagrebu je za sve ljubitelje vina, kako domaće tako i strane, otvoren boutique vinski bar Pupitres, najpopularnije hrvatske sommelierke Jelene Šimić Valentić. Danas, kada se obilježava točno tri...

U Zagrebu je za sve ljubitelje vina, kako domaće tako i strane, otvoren boutique vinski bar Pupitres, najpopularnije hrvatske sommelierke Jelene Šimić Valentić.

Danas, kada se obilježava točno tri godine od prve održane vinske radionice u Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić, Pupitres boutiqe vinske kulture je otvorio svoja vrata i građanstvu. Odlična priča i svakako novi kvalitetan sadržaj u gradu Zagrebu. Inače, Pupitres bar nastao kao logičan nastavak Jeleninog rada u promicanju vinske kulture i vinarstva, posebice hrvatskih autohtonih sorti, Pupitres će pod njezinim vodstvom već od ovog tjedna nuditi vinske radionice i edukacije o vinima, sljubljivanju vina s hranom, aromama, vinskim regijama i glasovitim vinima iz cijeloga svijeta, što se može vidjeti po maloj vinskoj biblioteci, vinoteci, ali i vinskoj karti bara.

Vinska karta Pupitresa pomno je rađena i vrlo bogata, a rekla bih i edukativna. Trenutno sadrži 248 vina, od čega nudimo čak 21 šampanjac, a kartu ću osvježavati. Važno je napomenuti da su sva vina s karte dostupna gostima i na čaše. Svakom gostu ću pomoći u odabiru vina i ispričati mu vinsku priču o tome što kuša. Tattinger Prelude bit će šampanjac kuće i svakome preporučujem da dan započne ili završi čašom vrhunskog šampanjca.”, rekla je sommelierka Jelena Šimić Valentić. Jelena je svako vino s karte osobno kušala i odabrala. Takav pristup zauzela je i za svu ostalu ponudu, a posebice za doručak, kavu, čajeve, sirove torte i male zalogaje sa selekcijom sireva i pršuta.

No najvažnije je svakako velika ponud avina koja čini 150 vina iz Hrvatskke iz cijele Hrvatske, kao i činjenica što se sva vina toče na čašu. Moja vizija i koncept Pupitresa je mjesto na koje bih osobno voljela dolaziti da je ikada takvo mjesto postojalo. Kao poslovna žena često preskočim doručak i odlučila sam u Pupitresu slagati zdrave obroke. Svakog jutra ću potražiti svježe voće na Dolcu, nudimo mi posebno birane žitarice. Ponudu ćemo mijenjati prema mojoj inspiraciji i godišnjim dobima, no uvijek će biti svježa, zdrava i visoke kakvoće.ističe Šimić Valentić.

Jelena Šimić Valentić je sommelierka i konzultantica s dvanaestogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, te osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj. Prije godinu dana Jelena je zahvaljujući crowdfunding kampanji u pet dana prikupila 127 000 kuna za uređenje prostora svoje Vinske škole kojom je postigla veliki uspjeh. U nepune tri godine održala je čak 268 vinskih škola radionica u Hrvatskoj i BiH, te ljudima približila vino na jedan sasvim poseban način.

Zagreb je ne samo sada u glavnj turističkoj sezoni nego i preko cijele godine pun stranaca, pa sam Pupitres zamislila i kao mjesto za promociju hrvatskoga vina. “Želja mi je svakome gostu približiti vino na poseban način” zaključila je Šimić Valentić.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN