Otvorena prva turistička agencija specijalizirana za trkače – Motion Travel

Motion travel, nova je turistička agencija na našem tržištu, no prava vijest je što je Motion travel prva agencija specijalizirana za odlazak trkača na europske i svjetske utrke, kao...

Motion travel, nova je turistička agencija na našem tržištu, no prava vijest je što je Motion travel prva agencija specijalizirana za odlazak trkača na europske i svjetske utrke, kao i promocija Hrvatske kao trkačke destinacije te dolazak trkača iz Europe u utrke u Hrvatskoj.

Cijela priča je nastala iz vlastite potrebe i tada se dogodio onaj momenat kada se upali lampica iznad naše glave te se stvori idea. Naime, vlasnik agencije Motion Travela, Josip Ćorić je i sam trkač te je sa svojim prijateljima imao potrebu ići na razne maratone u Hrvatskoj, kao i želju i za europske maratone i utrke.

Problem?

Osim u vlastitom aranžmanu i trudu nije bilo gotovih i konkretnih ponuda za odlazak na razne trke, ciljano za trkače, kako na utrke unutar Hrvatske tako niti van Lijepe Naše.“Ideja se pojavila prošle godine, jer kao trkač nisam imao ponudu niti neku agenciju koja bi sve organizirala za odlazak na polu-maratone i utrke po raznim gradovima Europe. Kao strastveni ljubitelj putovanja i zaposlenik u agencijskom turizmu zadnjih 11 godina dolazim I do konkretnih poslovnih prilika, istražio sam tržište, razgovarao s kolegama trkačima i vidio svoju priliku za otvaranjem agencije prve takvog tipa.” ističe Ćorić, vlasnik novootvorene putničke agencije specijalizirane za trkače.

Rješenje?

Motion travel, prva specijalizirana putnička agencija za trkače

Potreba ljudi za “pokretom” kao i velika baza trkača u Hrvatskoj, koja raste iz godine u godinu, navela nas je na osnivanje Motion Travela  jedine agencije u Hrvatskoj specijalizirane za odlazak rekreativnih, amaterskih i profesionalnih trkača i naravno njihovih navijača na utrke unutar Hrvatske i Europe, govori Ćorić, te dodaje kako žele biti spona između organizatora i trkača. “Već komuniciramo s trkačkim klubovima iz Njemačke i Austrije, da generiramo gotove pakete za trkače kako bi posjetili naše maratone i utrke. Također, komuniciramo i s našim trkačkim klubovima i za sada su reakcije izrazito pozitivne i svi su oduševljeni s idejom i pokretanjem prve specijalizirane agencije za trkače” govori Ćorić te zaključuje kako su tek krenuli i kako im je cilj promovirati i pozicionirati Hrvatsku kao idealnu destinaciju za trkače.

Upravo ona spona koja je nedostajala tržištu – poveznica između organizatora utrka i trkača, te promocija cijele destinacije i dolazak stranih trkača na naše utrke.

Trkači su stalno u pokretu, traže nove izazove i podizanje vlastitih granica te stalno traže nove lokacije za trčanje, a upravo trčanje je odlična spoj s turizmom. U prosijeku su trkači preko 30 godina, vode svoju obitelj sa sobom, žele upoznati destinaciju i konzumirati i druge sadržaje, dolaze u pred i posezoni te generiraju veću turističku potrošnju. Hrvatska je kao stvorena za ovakav tip turizma, pogotovo u pred i posezoni, jer imamo ugodnu klimu, otoke, more, rijeke … prekrasnu i raznoliku prirodu, te zaokružen turistički proizvod.

Trčanjem se u EU redovito bavi preko 50 milijuna ljudi, a njihova godišnja potrošnja se procjenjuje na 9.6 milijardi eura.

Također, možemo i moramo biti ponosni kako u Hrvatskoj imamo prvu aplikaciju za turističku trčanje, prvi Run friendly koncept hotela, odlične, priznate i kvalitetne utrke od Istre, Dalmacije, cijeloj kontinenta do Slavonije, a sada i tu sponu koja je nedostajala, agenciju za odlazak i dolazak trkača na utrke u Hrvatskoj.

Dakle, sve imamo, potreban je sinergija svih kao i potpora cijelog sustava da se ubrza proces razvoja i podigne ljestvica izvedbe na viši nivo za jednu kvalitetnu i zaokruženu trkačku i turističku platformu. Tako se razvija turizam u pred i posezoni.

Svaki početak je težak, pa tako je i novom poduzetnku Josipu Ćoriću, koji je pun ideja i energije, zato mu pomognite savjetom, povežite se te zajedno stvorite nove dodane vrijednosti. Više o Motion Travel pogledajte na službenim web stranicama 

Trčanje je puno više od trčanja, trčanje je pokret i način života. Zato nemojmo izmišljati toplu vodu, nego prvo i osnovno iskoristimo ono što imamo, naše potencijale i pretvorimo ih u resurse. #CroatiaFullOfRunners

POVEZANA VIJEST:

HRVATSKA PRVA NA SVIJETU DOBIVA RUN FRIENDLY KONCEPT HOTELA – RUN HOTEL

TURISTIČKO TRČANJE PUTEM SIGHTRUN APLIKACIJE OD SADA DOSTUPNO I U SPLITU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN