Otvorena vodeća međunarodna HTI konferencija na području zdravstvenog turizma

Danas je u hotelu Lone u Rovinju otvorena vodeća međunarodna HTI konferencija na području zdravstvenog turizma koja je okupila međunarodne stručnjake i ugledne predavače iz cijelog svijeta. Veliki broj...

Danas je u hotelu Lone u Rovinju otvorena vodeća međunarodna HTI konferencija na području zdravstvenog turizma koja je okupila međunarodne stručnjake i ugledne predavače iz cijelog svijeta.

Veliki broj profesionalnih stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma iz Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka će kroz tri dana konferencije slušati i raspravljati na niz zanimljivih tematskih panela i prezentacija te predstaviti najbolje prakse i primjere, istaknuti trendove i izazove industrije te pokušava odgovoriti na neriješena pitanja na području turizma koje još nije doseglo sve svoje mogućnosti.

Zdravstveni turizam Hrvatska izdvaja kao jedan od ključnih proizvoda u razvoju turizma do 2020. i čim, vrlo skoro, riješi zakonsku regulativu, spremna je u njega uložiti već pripremljenih 400 milijuna eura“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na otvaranju konferencije. Globalni ambasador američkog Sveučilišta Penn State i predsjednik Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina, prof.dr. Dragan Primorac, ističe kako bi mnoge zemlje htjele razvijati turizam, ali su samo neke u tome uspješne bez privatnog sektora. Nema uspješnog zdravstvenog turizma na koji se godišnje troši 60 milijardi dolara istaknuo je Primorac.

Hti konferencija_2

Foto: Mint

Jonathan Edelheit, jedan od osnivača američke  Zdravstvene turističke udruge podsjeća kako se nekad zdravstvenim turizmom bavilo sama 10 zemalja, dok ih je danas u tom businessu gotovo 50, pa veliko globalno natjecanje traje. „ Sada se Europa, natječe s ostatkom svijeta. Hrvatska može biti značajno tržište za golemog potencijalnog i jako zainteresiranog kupca, Kinu, no mora riješiti sve poznate preduvjete za to” istaknuo je Edelheit.

U poslijepodnevnim satima partner konferencije, Hrvatska turistička zajednica, održat će radionicu Buy Croatia za zdravstveni turizam koja će okupiti više od 40 velikih kupaca usluga iz cijelog svijeta. Na kraju prvog dana Konferencije večeru pripremaju vrhunski kuhari restorana s dodijeljenim, u kulinarstvu najprestižnijim, Michelinovim zvjezdicama. Drugog dana konferencije glavna tema predavanja i prezentacija – luksuzni je turizam i sve vezano uz to. Jedna od gošći je američka glumica Eva LaRue, promotorica američke internetske platforme Dot Luxury, vodećeg putopisnog bloga radi kojega je putovala i na neke od najčarobnijih svjetskih destinacija.

Na HTI Gala večeri, trećega, posljednjeg dana Konferencije, dodijelit će se nagrade najboljim europskim destinacijama za zdravstveni turizam.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN