Otvorene prijave za akciju “Mjesec hrvatskog turizma”

Kao što smo već prije najavili, akcija “Tjedan odmora vrijedan” postaje „Mjesec hrvatskog turizma“, a koja će se održati tijekom cijelog listopada. Sada su otvorene prijave. Naime, riječ je...

Kao što smo već prije najavili, akcija “Tjedan odmora vrijedan” postaje „Mjesec hrvatskog turizma“, a koja će se održati tijekom cijelog listopada. Sada su otvorene prijave.

Naime, riječ je o nastavku prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji u ovoj godini, postaje Mjesec hrvatskog turizma“ s trajanjem od 1. do 31. listopada

Projekt provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica s ciljem produljenja turističke sezone i poticanja domaćeg turizma u razdoblju posezone.

Projekt „Mjesec hrvatskog turizma” omogućuje turistima da posjete i upoznaju turističku ponudu naše zemlje uz dodatne popuste na različite vrste turističkih proizvoda, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Osim hrvatskih građana ponude po povoljnijim cijenama moći će koristiti i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u hrvatskim destinacijama. 

Akcija predviđa mogućnost uključivanja svih subjekata koji sudjeluju u turističkoj ponudi: hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, ponuditelji aktivnog odmora, prijevoznici i dr. na način da se isti prijave putem posebne internetske stranice www.mjesechrvatskogturizma.hr

Razlika od prošle godine, osim naravno produženja vremena trajanje akcije, je i u najmanjem definiranom popustu.

Naime, prošle godine, turistički subjekti koji su se željeli uključiti u projekt i ponuditi svoje usluge po sniženim cijenama, morali su oglasitit ponude s popustom od 50%, dok je ove godine taj prag smanjen na minimalno 35 posto. Dakle, ove godine ponuda mora sadržavati popust na osnovnu cijenu u minimalnoj visini 35%.

Iz HTZ-a pozivaju sve da prouče Uvjete sudjelovanja u projektu kako bi se što prije i uspješnije prijavili putem službene stranice projekta „Mjesec hrvatskog turizma“.

Prijave ponuda s popustima na web stranici bit će moguće od 20. rujna 2021. godine.   


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN