lynx and fox, turistički vodiči

Otvorene prijave za besplatnu radionicu za turističke vodiče u Ližnjanu

Kako uspješno pozicionirati i prodati turistički obilazak saznajte od iskusne goranske lisice Jelene Holenko na besplatnoj radionici u Istri koja je najavljena za 29. i 30. lipnja u Ližnjanu....

Kako uspješno pozicionirati i prodati turistički obilazak saznajte od iskusne goranske lisice Jelene Holenko na besplatnoj radionici u Istri koja je najavljena za 29. i 30. lipnja u Ližnjanu. Nakon što je prva u Istri organzirala tečaj za interpretacijske vodiče udruženja Interpret Europe, Turistička zajednica Općine Ližnjan nastavlja s edukativnim programima. U suradnji s uspješnim turističkim vodičem i kreatoricom tura Jelenom Holenko Pirc iz Gorskog kotara organizira 29. i 30. lipnja u Ližnjanu besplatnu radionicu pod nazivom “Kako pozicionirati i prodati vođeni turistički obilazak?” namijenjen turističkim vodičima i onima koji to žele postati.

Usprkos tome što je u istraživanju Horwath Consaltinga Gorski kotar proglašen najneposjećenijom hrvatskom regijom, četverogodišnjim upornim radom i učenjem iz prakse turistički vodič i dizajnerica tura iz Delnica Jelena Holenko Pirc uspjela je ostvariti uspjeh na turističkom tržištu u vrijeme kad je ono doživjelo težak udarac pandemije. Situacija u kojoj su s jedne strane turističke agencije prisilno zamrznule svoje aktivnosti, a s druge se strane kod većeg broja ljudi javila snažna potreba za boravkom u prirodi, pokazala se kao odlična prilika za turističke vodiče koji se žele okušati na tržištu kao samostalni poduzetnici. Dizajnirajući i organizirajući sadržajno raznolike obilaske po predivnoj prirodi Gorskog kotara, ali i izvan njega, Jelena Holenko Pirc stekla je dragocjeno iskustvo koje će na ovoj edukaciji podijeliti s kolegama.

Kako iskoristiti poznavanje lokalnog teritorija? Koja su praktična i teorijska znanja potrebna za dizajniranje ture koja će uspješno zaživjeti na tržištu? Ovise li vodiči isključivo o angažmanu agencija ili je moguće stvoriti turu temeljenu na poznavanju lokalnog teritorija koja će naići na tržišni odjek odnosno polučiti zaradu?

“Odgovore na ova pitanja donosim na svojoj prvoj edukaciji namijenjenoj obožavateljima prirode i kulturne baštine koji svoju ljubav i znanje prema svom kraju žele pretočiti u organizirani turistički obilazak s vodičem. Ideja edukacije je da kroz pozitivne i već isprobane primjere sudionicima prenesem teorijsko i praktično znanje o tome kako organizirati i pripremiti turistički obilazak te kako ga postaviti u prodaju na tržištu kroz razne jednostavne kanale promocije. Na edukaciju su dobrodošli vodiči te oni koji to žele postati,” napominje Jelena Holenko Pirc.

Direktorica TZ Općine Ližnjan Natali Palko Zirdum pod čijim se pokroviteljstvom održava radionica objašnjava kako je došlo do ove suradnje: “Želja nam je osnažiti sektor u ovim izazovnim i neizvjesnim vremenima. Želimo potaknuti istarske vodiče, ali i sve druge da budu što aktivniji unatoč pandemiji te da educirajući se o novim mogućnostima, pronađu svoje mjesto pod suncem kako bi u sinergiji s nama i drugim turističkim dionicima stvorili turističke proizvode prilagođene drugačijim potrebama turista. Doživljajni turizam ima u ovim vremenima još veće značenje jer uz informacije o destinaciji donosi i toliko potrebnu emociju.”

Prijava na radionicu moguća je do 18. lipnja, a broj sudionika je ograničen. Svi zainteresirani kontaktom na putem maila dobit će obrazac za prijavu. Radionica će se održavati u popodnevnim satima u vijećnici općine Ližnjan te na području brda Monte Madonna u Šišanu.

Naslovna fotografija: Lynx and Fox

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN