Otvorene prijave za Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu

U sklopu akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. i ove će se godine provesti ocjenjivanje smještaja u domaćinstvu te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Priznanja i nagrade...

U sklopu akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. i ove će se godine provesti ocjenjivanje smještaja u domaćinstvu te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Priznanja i nagrade za najbolje objekte u obiteljskom turizmu bit će svečano uručene na Forumu obiteljskog smještaja 2017., koji će se održati u Zagrebu, a točan datumće se  objaviti naknadno, ističu iz HGK.

Smještajni objekti obiteljskog turizma ocjenjuju se u 11 različitih kategorija.

Kategorije (moguće je prijaviti objekt u najviše 3 kategorije):

 1. Najbolji smještaj na obali (more, jezero, rijeka)
 2. Najbolji smještaj u gradu
 3. Najbolji smještaj za obitelji
 4. Najbolji smještaj za aktivan odmor
 5. Najbolji smještaj za wellness odmor
 6. Najbolji smještaj za boravak s ljubimcima
 7. Najbolji smještaj bez barijera
 8. Najbolji ekosmještaj
 9. Najoriginalniji smještaj
 10. Najbolji smještaj u prirodi
 11. Najbolji smještaj u seoskom turizmu

Nositelj je ocjenjivanja objekata obiteljskog turizma Zajednica obiteljskog turizma pri HGK čije je Vijeće usuglasilo kategorije i metodologiju ocjenjivanja.

Metodologija

U ocjenjivanju će se bodovati ovi pokazatelji: ponderirana iskorištenost kapaciteta na temelju otvorenosti objekta; ocjena na online platformi po izboru vlasnika/domaćina; prezentacija objekta na web-stranici (dodatni bod za objekte koji imaju vlastiti web); specijalizirani sadržaji i usluge. Postupak ocjenjivanja provest će Povjerenstvo vrednovanjem dostavljenih podataka, a konačni redoslijed najboljih dobit će se zbrojem bodova po svim pokazateljima.

Rok za prijave je 17. listopada 2017.  Više informacija možete dobiti slanjem upita na e-adresu obiteljski@hgk.hr. kao i na web stranici natječaja.

Povezane vijesti: