Overtourism – glavna tema ovogodišnjeg XXI. Kongresa hotelijera

Izvor: UPUHH

Tradicionalni, XXI. Kongres hotelijera u organizaciji UPUHH-a održati će se 28. i 29. studenog 2018. godine u Sheraton Zagreb Hotelu kao svojevrsna retrospektiva tekuće turističke godine. 

Centralna tema ovogodišnjeg kongresa je ‘Overtourism”, a u prvoj panel raspravi o spomenutoj temi raspravljati će se s predstavnicima hrvatskih i europskih gradova, a kojom će se predstaviti i izazovi s kojima se hotelijeri susreću u odnosu na masovni turizam, pravne okvire, održivo poslovanje, i cikluse sezonalnosti.Program će se nastaviti panelom o ‘Migracijama 21. stoljeća – Potraga za prilikom’, a završiti će analiziranjem plaća u hotelijerskom sektoru u Hrvatskoj i ostatku Europe.

Drugi dan kongresa započinje s prezentacijom ‘Budućnost turizma: Rast kroz održivost’, dr.sc. Jelinčićs Instituta za razvoj i međunarodne odnose koji će se nastaviti s panel diskusijom na istu temu. Panel će okupiti uvažene predstavnike vlade i ministarstava turizma, ministarstva kulture, Hrvatskog društva skladatelja te Glavnog tajnika Mediteranske turističke zaklade.

Na drugom panelu drugog dana pod nazivom ‘Sinergija hotelijerstva i kreativnih kulturnih industrija’ okupiti će uvažene predstavnike kulture, glazbe, dizajna, arhitekture i mode, te će zajedničkim snagama pokušati ponuditi prijedlog određenih dugoročnih planova za turizam, u sinergiji s komplementarnim industrijama te će pokušati odgovoriti na pitanje koliko su komplementarne industrije zapravo važne, a koliko neophodne.

PRILOG: PROGRAM / XXI KONGRES UDRUGE PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE

Vijesti: