"Pag na Meniju" - poziv za podnošenje prijava za dobivanje oznake posenog standarda

OPEN

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2022.

Srednja škola Bartula Kašića Pag, Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica grada Novalje, Turistička zajednica općine Povljana, Turistička zajednica općine Kolan, Udruženje obrtnika Pag i Udruženje obrtnika Novalja objavili su javni poziv za podnošenje prijava za dobivanje oznake posebnog standarda „Pag na meniju“

Na Poziv se mogu prijaviti svi ugostiteljski objekti koji odgovaraju uvjetima iz Pravilnika o utvrđivanju posebnog standarda „Pag na meniju“  - tradicionalna kuhinja otoka Paga.

Prijava na ovaj javni poziv je dobrovoljna, a na njega se mogu prijaviti ugostiteljski objekti iz skupina „restorani“ i „barovi“, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mali i obiteljski hoteli koji imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz gorenavedenih skupina, te vinarije, kušaonice maslinovog ulja, kušaonice sira i kušaonice meda koje se nalaze na području otoka Paga i imaju vlastiti uzgoj ili nasade na navedenom području.

Namjera projekta je utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, male i obiteljske hotele, razne kušaonice na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića, te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Standard se dodjeljuje nakon provedenog javnog poziva.

Posebni standard „Pag na meniju“ označit će se certifikatom, te drugim oznakama. Dobitnici oznake posebnog standarda bit će predstavljeni na web stranicama i drugim promidžbenim materijalima lokalno nadležne Turističke zajednice, u posebnoj kategoriji i bez naknade.

Cilj projekta je promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag.

Škola Bartula Kašića od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela, te radi na očuvanju nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranju tradicionalne kuhinje otoka.

Na prvi javni poziv od prije dvije godine prijavilo se sedam ugostiteljskih objekata s područja otoka koji su ispunili uvjete za dodjelu certifikata, te dobili oznaku Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – "Pag na meniju".

Dugoročno se ovim projektom namjerava poboljšati prezentacija gastro kvalitete otoka u turističkom sektoru i promicati otok Pag kao idealno gastro-turističko odredište.

Prijave se zaprimaju do 8. travnja 2022. godine, a više informacija o pozivu možete naći OVDJE.

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2022.