Palma Travel kreirala čarter-paket aranžmane za Dubrovnik s polascima iz Zagreba i Ljubljane

U organizaciji hrvatske turističke agencije Palma travel d.o.o. i slovenske turističke agencije Palma d.o.o., kreirani je čarter-paket aranžmani za Dubrovnik s polascima iz Zagreba i Ljubljane svaki četvrtak do...

U organizaciji hrvatske turističke agencije Palma travel d.o.o. i slovenske turističke agencije Palma d.o.o., kreirani je čarter-paket aranžmani za Dubrovnik s polascima iz Zagreba i Ljubljane svaki četvrtak do 1.10.2020.

Tako je jučer u Dubrovnik sletio prvi charter let iz Ljubljane sa 76 putnika, koji su smješteni u dubrovačkim hotelima. Inače, linija iz Ljubljane koja do sada nije postojala, planirana je svakog četvrtka, u razdoblju od 25. lipnja do 1. listopada.

Očekuje se svaki tjedan 180 hrvatskih i slovenskih gostiju u Dubrovniku

Od sljedećeg četvrtka planiran je zrakoplov Airbus 319 sa 180 sjedala, a u planu je također i press trip slovenskih i hrvatskih novinara te partnera u organizaciji Turističke zajednica grada Dubrovnika i agencije Palma, kako bi se dodatno promovirao i približio cijeli projekt.

Znamo da je godinama 7-dnevno ljetovanje u Dubrovniku za domaćeg gosta gotovo nedostupno, prvenstveno zbog visokih cijena smještaja, brze popunjenosti, cijene dolaska do destinacije, skupe van pansionske potrošnje, itd. Upravo tu je uskočila agencija Palma Travel te napravila posebne pakete za Dubrovnik s letom iz Zagreba, kao i iz Ljubljane.

Upravo u želji da zbog specifičnosti ove sezone i globalne situacije u kojoj se nalazimo, napravimo nešto dobro za domaćeg gosta, da pomognemo partnerima hotelijerima na području koji gotovo „živi“ isključivo od stranih gostiju kojih sada nema, i generalno pokrenemo hrvatski turizam, odlučili smo u pregovorima s partnerima kreirati paket koji uključuje povratni let Zagreb – Dubrovnik – Zagreb svakog četvrtka počevši od 2.7. pa sve do 1.10.2020., sve zrakoplovne pristojbe + prtljagu, 7 noćenja u odabranom hotelu (od 3 do 5*, od usluge noćenje doručak do all inclusive), boravišne pristojbe, kompletnu uslugu u destinaciji (transfer, predstavnik, mogućnost izleta). Konkretno, prvi polasci i aranžmani se kreću već od 3.070 kn po osobi” ističe Dalibor Čanaglić iz agencije Palma Travel.

Inače, smatram kako je velika greška našeg turizma što olako odbacujemo domaćeg gosta, pogotovo u pred i posezoni, a kamoli ove godine u trenutnoj situaciji. Upravo su domaći gosti generirali potrošnju ovaj dio sezone u unutrašnjosti Istre, gdje ugostitelji i vinari ističu kako su ih domaći gosti spasili u dosadašnjem dijelu sezone. 

Naravno, 4 milijuna Hrvata ( tj. upola manje prema podacima DZS-a / U 2019. na privatna višednevna putovanja odlazilo je 54% stanovništva Hrvatske u dobi od 15 i više godina ) ne može zamijeniti 20 milijuna dolaska stranih turista, no svakako mogu biti odlična baza za produljenje sezone, generatori određene turističke potrošnje te u konačnici i motiv dolaska stranih turista jer nitko ne želi doći u destinaciju koja je “mrtva” van sezone.

Dubrovnik je direktno ovisan o avio letovima

Linija iz Ljubljane je nova linija koja do sada nije postojala, tako da smo više nego zadovoljni prvi odazivom i potražnjom u Sloveniji. No, kampanja je tek krenula te očekujemo dobro potražnju, ističe Čanaglić te dodaje:

U Sloveniji je trenutno prisutan last booking, gdje se Slovenci u zadnji tren odlučuju na putovanje, tj. 10 dana prije polaska radi se booking i uplata. Tako da je još teško pričati o bookingu za rujan, no ako epidemiološka situacija bude povoljna očekujemo rast dolaska slovenskih turista na Jadran. Na stanje bookinga iznimno utječe i iz dana u dan medijskih natpisi kao i izjave epidemiologa, kako s Hrvatske tako i Slovenske strane. Ako nitko ništa ne govori dan-dva, ljudi normalno žive i bookiraju svoje odmore, a čim se mediji raspišu o porastu novooboljelih, booking odmah stane” istaknuo je Čanaglić.

Dubrovački turistički djelatnici – priključite se promociji linije

Kako je Dubrovnik ovisan o avio letovima, ovo je dobra prilika za sve dubrovačke turističke djelatnike da i sami promoviraju ovu liniju preko svojih kanala, jer će tako i sami dodatno doprinijeti u promociji iste. A to je win-win za sve, jer ako će potražnja biti slaba, linija će se logično ugasiti. Sinergija u cijelom lancu je ključna.

Više o ponudi Palma Travel s letovima iz Zagreba i LJubljane za Dubrovnik saznajte OVDJE

Foto: Zračna luka Dubrovnik

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN