Pametni turizam…, ili turizam s pameću?

Sredinom ožujka po treći put održat će se u Zagrebu konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech u organizaciji medijske kuće Bug koja ima za cilj spajanje dva najuspješnija...

Sredinom ožujka po treći put održat će se u Zagrebu konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech u organizaciji medijske kuće Bug koja ima za cilj spajanje dva najuspješnija sektora u Hrvatskoj: turizam i IT.

Gotovo nijedna se investicija u turizmu danas ne može provesti bez ulaganja u informacijsku tehnologiju – štoviše, tehnologija je sve više pokretač razvoja i u turizmu jer sve je više turista koji koriste brojne aplikacije – najčešće na mobilnim uređajima – za pronalaženje novih sadržaja, booking i organizaciju prijevoza te snalaženje u odredištima.

Informatička industrija u Hrvatskoj jedan je najbrže rastućih uspješnih gospodarskih sektora, a turizam čini 20% BDP-a pa ne čudi da su prošle dvije konferencije pobudile značajnu pažnju sudionika i medija čiji se broj povećava i ove ih se godine očekuje ukupno tristotinjak. S obzirom na ovogodišnju glavnu temu: Smart Tourism (Pametni turizam) koju će otvoriti Miikka Rosendahl, gost iz Finske i objasniti sudionicima kako je Helsinki dobio prestižnu titulu Virtual Capital of the World, ne sumnjamo da će Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

U nastavku slijedi panel diskusija Smart marketing u turizmu – što ZAISTA donosi bookinge? s moderatorom Ilijom Brajkovićem, a Ministarstvo turizma predstavit će projekt Digitalizacije javnih usluga u turističkom sektoru kroz prezentaciju Natalije Havidić.

Sveukupno će biti petnaestak predavanja, prezentacija i panel diskusija kroz koje će stručnjaci iz oba područja podijeliti svoja iskustva u korištenju informacijske tehnologije za obogaćivanje turističke ponude. Osim već potvrđenih mnogobrojnih sadržaja, novi će se dodavati kako se konferencija bude bližila – istaknuo je direktor 3T konferencije Oleg Maštruko.

Sve dodatne informacije dostupne su na http://3t.bug.hr/

Povezane vijesti: