Peto jubilarno izdanje trail utrke "Life on Mars"

OPEN

Autor:  HrTurizam Promo

18. ožujka 2022.

Peto, jubilarno izdanje Life on Mars traila na otoku Pagu sa startom u Metajni pitoresknom mjestu 12 km udaljenim od Novalje zakazano je za 26. ožujka 2022. godine.

Ova atraktivna i jedinstvena trail utrka održava se na stazi koju trkači ocjenjuju s pet zvjezdica i jedna je od najposjećenijih u Hrvatskoj. Ekskluzivna, glamurozna i vrijedna divljenja, staza se proteže kroz krajolik koji neodoljivo podsjeća Mars! Zašto i kako, ubrzo možete provjeriti sami uz bezvremenski hit Davida Bowieja!

Life on Mars trail održava se u tri kategorije - najzahtjevnija je CHALLENGER u dužini od 24 kilometra po trail konceptu što znači da je staza označena po planinarskim i trail putevima. Obzirom da Challenger kategorija prolazi kroz more, za one koji nisu za zimsko kupanje od nekih 50 m, moći će kod KT Malin (izvor vode na plaži) vratiti se istim putem natrag, no na taj način neće konkurirati u top 30 trkača.

Druga kategorija ACTIVE u dužini od 15 kilometara također je trail koncept. Staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima te ne prolazi kroz more. I posljednja no ne manje važna je kategorija LIGHT u dužini od 7 kilometara koja također prolazi označenim planinarskim i trail putevima.

Obzirom na veliki interes za sudjelovanje na utrci „Life on Mars“ (trenutno preko 940 trkača) prijavu je moguće izvršiti najkasnije do nedjelje, 20.03.2022.godine.

Više o utrci klikom na poveznicu www.outdoor-pag.hr

Life on Mars will rock you!

Life on mars v tz novalja

Pag je otok različitosti sasvim drugačiji od ostalih mnogobrojnih otoka naše obale. Za njega se veže toliko turističkih priča da ih je teško pobrojati, a sve više svoje ponude Pag veže uz outdoor i avanturističke aktivnosti. Želite li se penjati na 32 metra visoku golu stijenu Stogaj smjerovima znakovitog imena Spyder ili Scorpion, trčati stazom Life on Mars, pješačiti do fenomena zvanog Paški trokut, kajakariti morem, biciklirati ili proći zahtjevnom morskom Via ferratom - sve je to moguće baš na Pagu.

Outdoor ponuda Paga kontinuiranim je ulaganjem prerasla u uspješan projekt koji je postao nit vodilja razvojnog puta 'mjesečevog otoka'. Sve je počelo idejom nekolicine entuzijasta koji su 2019. godine pokrenuli ovaj projekt s ciljem ujednačenog razvoja outdoor ponude otoka. Projekt je plod zajedničkih snaga čak pet turističkih zajednica – TZG Novalja, TZG Pag, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja – a podržan je i od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Realizacija projekta prevladala je i administrativne granice, objedinivši dva grada, dvije općine, ali i dvije županije.

Ta izvanredna paška priča o razvoju turističke ponude otoka dobila je lani još jedan nastavak, kada je cijeli projekt Pag outdoor otišao dalje i podignut je na znatno višu razinu odličnim brendiranjem cijele aktivne priče otoka. Nova Pag Outdoor web stranicom www.pag-outdoor.com objedinjuje cjelokupnu outdoor ponudu otoka na jednom mjestu. Putem interaktivnog sadržaja moguće je saznati sve informacije o outdoor ponudi otoka, smještajnim objektima, aktualnim manifestacijama te nizu usluga vezanim za sportske aktivnosti na otvorenom.

Outdoor otoka Paga povezuje 4 najatraktivnije outdoor aktivnosti - bike, trail, climbing i kayaking - ali s obzirom na to da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode, oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka razvijati u nekoliko smjerova.

Ovaj koncept vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci i istodobno dati dodatne sadržajne impulse razvoju niza djelatnosti na otoku, posebno onim povezanim s hotelijerstvom, gastronomijom i specifičnom poljoprivredom.

Za inventivno i kreativno oblikovanje sadržaja namijenjenih aktivnom odmoru koji daju značajan doprinos kvaliteti i posebnosti cjelogodišnje turističke ponude otoka Paga, Projekt Pag Outdoor nagrađen je od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija priznanjem SIMPLY THE BEST u kategoriji „Novi projekti u turizmu”.

Foto: TZ Novalja 

 

Autor:  HrTurizam Promo

18. ožujka 2022.