Plava Laguna povećava primanja radnicima u prosjeku 8,85%

Plava Laguna je i ove godine  prva u okruženju sa socijalnim partnerima dogovorila bolje uvjete za svoje radnike za 2019. godinu.  Tako će se za sve radnike Plave Lagune...

Plava Laguna je i ove godine  prva u okruženju sa socijalnim partnerima dogovorila bolje uvjete za svoje radnike za 2019. godinu. 

Tako će se za sve radnike Plave Lagune od 1.5. 2019. godine osnovna plaća uvećati za 2 posto, a za radnike u operacijama kroz izmjene Tarifnog priloga dodatnih 2,14 posto već u prvim mjesecima nove godine. Nadalje, uvećava se nagrada za sve radnike za rad u sezonskim mjesecima za čak 3109 kuna. 

Naime, s plaćama za svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz radnicima će se isplatiti dodatna neoporeziva nagrada za radne rezultate u ukupnom iznosu od 3848 kuna podijeljeno na četiri kalendarska mjeseca. Također i božićnica, kao i do sada nastavlja isplaćivati u maksimalnom neoporezivom iznosu od 2500 kuna, a regres za godišnji odmor će ostati kao i do sada oporeziv, odnosno iznosit će 70,00 kuna bruto i po danu godišnjeg odmora. 

Osim plaće, utjecaj izmijenjenog Tarifnog priloga te povećanje nagrada dovodi do prosječnog povećanja neto primanja od 8,85 posto na godišnjoj razini. 

Osim toga, Plava Laguna je ove godine svojim zaposlenicima isplatila Božićnicu te neoporezivu nagradu za radne rezultate ostvarene u 2018. godini u ukupnom iznosu od 3000 kuna (2500 + 500 kn), kao i dar djetetu do 15. godine života i poklon bon u protuvrijednosti od 600 kn.

“Kolektivni ugovor Plave Lagune i do sada bio najbolji u ovoj djelatnosti ne samo u okruženju već i šire, sa visokom razinom ugovorenih materijalnih prava radnika. Izmjene poreznih propisa kojim se omogućuje isplata dodatnih neoporezivih nagrada bio je motiv  socijalnih partnera da dodatno poboljšaju materijalnih prava  radnika. “ ističe predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić te dodaje kako su uvjereni da će radnici biti zadovoljni te da će prepoznati pozitivne efekte dogovora sindikata i Uprave u Plavoj Laguni.

Plava Laguna jedna je od rijetkih kompanija koja je  prepoznala značaj sezonskih radnika, pa se dodaci od po 900 do 1170 kuna isplaćuje upravo u mjesecima kada je najveći broj zaposlenih, odnosno u vrijeme kada je intenzitet rada najveći : lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu, dok se u listopadu radnicima isplaćuje regres za godišnji odmor, a  u prosincu božićnica u maksimalno neoporezivom iznosu od 2.500,00 kuna, odnosno sezonskim radnicima u razmjernom djelu. 

Zaposleni radnici u prosincu ostvaruju pravo i na dar u naravi od 600,00 kuna, te dar djetetu u maksimalno neoporezivom iznosu od 600,00 kuna. Znači od lipnja pa do konca godine gotovo svaki mjesec svi radnici uz plaću ostvaruju i dodatne nagrade. 

POVEZANA VIJEST:

PLAVA LAGUNA SLJEDEĆE GODINE INVESTIRA 298 MILIJUNA KUNA

Vijesti: