Podravskim interpretacijskim vodičima dodijeljeni Interpret Europe certifikati

Turistička zajednica područja Središnja Podravina organizirala je svečanu dodjelu certifikata interpretacijskim vodičima koji su uspješno završili edukaciju prema licenci Interpret Europe, prenosi Podravski.hr. Edukacija je održana tijekom rujna u...

Turistička zajednica područja Središnja Podravina organizirala je svečanu dodjelu certifikata interpretacijskim vodičima koji su uspješno završili edukaciju prema licenci Interpret Europe, prenosi Podravski.hr.

Edukacija je održana tijekom rujna u Hlebinama, Goli i Virju. Tečaj je organizirala Turistička zajednica područja Središnja Podravina, a provela Iva Silla, certificirana trenerica iz Zagreba, uz asistenciju Elizabete Milanović Glavica, direktorice TZP Središnja Podravina.

Ova edukacija investicija je u kreiranje inovativnih turističkih proizvoda koji će, nadam se, povezati lokalnu zajednicu u zajedničke projekte“, izjavila je Milanović Glavica.

Edukaciji se pristupilo iz želje da se iznimno bogata prirodna i kulturna baština Podravine predstavi na jedan drugačiji način kroz osobni pristup, interakciju i storytelling. Pristupilo joj je 18 polaznika koji su učili o značaju interpretacije prirodne i kulturne baštine, ulogama vodiča interpretatora, tehnikama i kreiranju interpretacijskog govora te interpretaciji oživljene povijesti.

Polaznici su sve što su u teoriji naučili na terenu pretočili u inspirativne govore o posebnostima općina Virje, Hlebine i Gola koje su održali na različitima mjesta kako bi ispunili sve preduvjete za dobivanje certifikata Interpret Europe.

Organizacija Interpret Europe – European Association of Heritage Interpretation (Europsko udruženje za interpretaciju baštine) danas broji više tisuća članova u više od 55 zemalja Europe i svijeta. Osim tečaja za vodiče interpretatore, Interpret Europe provodi edukaciju za trenere, domaćine, planere, pisce i oživljenu povijest.

Edukacija je sufinancirana sredstvima Hrvatske turističke zajednice, putem Javnog poziva te je prva održana edukacija ovakvog tipa u ruralnom području na kontinentu.

Izvor / foto: TZP Središnja Podravina; Podravski.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN