Otok vitalnosti ili Lošinj je poznat po blagoj klimi, moru i zraku prve kakvoće. Na njemu raste 230 vrsta ljekovitog bilja od kojih mnoga doprinose prirodnoj aroma terapiji šetnjom, a i dio su lošinjskih specijaliteta. Tu je i 280 km pješačkih i biciklističkih staza te više od 200 sunčanih dana godišnje.
Sada se priča dodatno zaokružuje i povezuje te će Lošinj biti prepoznat i po nutricionističkoj gastronomskoj ponudi.
Naime, na inicijativu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja ( važnost uloge TZ-a kao javnog tijela da podiže kvalitetnu i razvija destinaciju ) koju su podržali ugostitelji, brend vitalnosti se ove godine širi i na gastronomsku ponudu.
Fokus je na jelima koja uključuju nutrijente za promicanje vitalnosti i zdravlja uz stavljanje naglaska na način kuhanja i pripreme hrane.
Gosti koji dolaze na aktivni odmor u podneblje koje i svojim prirodnim adutima doprinosi zdravlju, ili jednostavno preferiraju prehranu za vitalnost, na Lošinju će moći uživati i u nutricionistički nadgledanim gastronomskim delicijama koje su u skladu s njihovim načinom života.