Poliklinika Glavić daje besplatne zdravstvene pregleda svim digitalnim nomadima koji presele ured u Dubrovnik

U sklopu Europskog tjedan freelancera (#EFWEEK2020), od 16. do 25. listopada u Lazaretima se održava međunarodna konferencija Dubrovnik za digitalne nomade. Tako je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj koji...

U sklopu Europskog tjedan freelancera (#EFWEEK2020), od 16. do 25. listopada u Lazaretima se održava međunarodna konferencija Dubrovnik za digitalne nomade.

Tako je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj koji se okrenuo digitalnim nomadima, a organizacijom ove konferencije pruža se prilika predstaviti se ovoj publici u svjetlu najavljenog uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Moram priznati kako je bilo odlično slušati glasna razmišljanja, pogotovo stranaca, koji nisu opterećeni cijelim našim sivilom u gospodarstvu, od velikog poreza do razno raznih nameta.

Jučer je u sklopu prvog dana online konferencije održan odličan osvit digitalnih nomada, kako iz Hrvatske tako i globalnih destinacija, koju su podijeliti svoje glasno razmišljanje o digitalnim nomadima kao posebnoj niši putnika i poduzetnika, te prilici Hrvatske da se pozicionira na globalnoj karti digitalnih nomada.

Kao što znamo, na inicijativu Jan de Jong-a da Hrvatska uvede vize za digitalne nomade, u kolovozu je održan sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem na kojem se razgovarao o zakonskoj regulativi koja bi do kraja ili početkom druge godine trebala omogućiti slobodan ulaz i rad digitalnim nomadima. Kako je i sam Jan de Jong na konferenciji u Dubrovniku istaknuo stvari su otišle već puno dalje od same ideje, te su održani već mnogi konkretni sastanci na tu temu.

Inače, Kashlee Kucheran, digitalni nomad, turistička novinarka i blogerica iz Kanade, koju putem njezinog bloga Travel off Path prati preko 2 milijuna ljudi mjesečno, na konferenciji istaknula je kako je veliki pozitivan buzz ili interes oko Hrvatske, pogotovo od kada je u Dubrovniku snimana serija Game of Thrones, te kako bi Hrvatska mogla postati najbolja globalna destinacija za digitalne nomade.

Foto: Kashlee Kucheran

Poliklinika Glavić daje besplatne zdravstvene pregleda svim digitalnim nomadima

No prije šireg osvrta na digitalne nomade, vijest je jučerašnja izjava s konferencije, na kojoj je Nikolina Kurtele, zamjenica ravnatelja Poliklinike Glavić najavila kako svim digitalnim nomadima koji odaberu Dubrovnik za svoju bazu daju besplatne zdravstvene usluge na godinu dana.

Izjava koja je svakako game changer jer trenutno od šest država koje nude vize za digitalne nomade, nitko ne nudi dodatne vrijednosti ili nešto slično, kako bi privukao digitalne nomade.

Želimo promovirati Dubrovnik kao siguran grada, kao i cijela Hrvatska, te im osigurati zdravstvenu zaštitu putem naših usluga kao poticaj da presele ured u Dubrovnik, istaknula je Kurtela tijekom izlaganja.

Jasna poruka digitalnim nomadima da su u Dubrovnik dobrodošli i da dolaze u sigurnu državu, što je također važno u brendiranju Hrvatske, koja se i dalje izvana često percipira kao Balkan u negativnom kontekstu.

To je svakako i odličan alat za produženje turističke sezone, jer digitalne nomade se svakako ne može percipirati samo kao turiste, jer će živjeti u Hrvatskoj no maksimalno godinu dana te generirati potrošnju kao i svaki drugi stanovnik. Dapače, i puno više, prema procijeni Jan de Jonga, najmanje 10.000 kuna mjesečno.

Također, u svojem predavanju, Kurtela je istaknula je Hrvatska ima sve prednosti koje mogu privući digitalne nomade, kao što je puno sunčanih sata, a time i vitamina D, svjež i čist zrak, more i prekrasnu prirodu, Mediteransku prehranu te način i kulturu življenja, jaku i stabilnu internet vezu, uz naravno vrhunske zdravstvene usluge.

Dakle, u slučaju da digitalni nomadi izaberu Dubrovnik kao svoju bazu, imaju sigurnost ukoliko im se bilo što dogodio unutar prvih godinu dana njihovog boravka, da mogu besplatno koristiti sve usluge Poliklinike Glavić.

Inače, Poliklinika Glavić nudi usluge liječenja i rehabilitacije neuroloških pacijenata u Dubrovniku i Zagrebu, a Neurorehabilitacijski centar u Dubrovniku prvi je ovakve vrste u aktivnom liječenju i neurorehabilitaciji neuroloških pacijenata u ovom dijelu Europe.

Također, Neurorehabilitacijski centar ujedno je i najveći regionalni centar rehabilitacije robotikom te zahvaljujući kvaliteti i profesionalnosti Poliklinika Glavić je kroz uslugu robotske rehabilitacije referentni centar za čak 130 zemalja.

Popis svih zdravstvenih usluga Poliklinike Glavić, a koje će biti i besplatne digitalnim nomadima koji odluče boraviti u Dubrovniku, pogledajte ovdje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN