Ponovni izbor direktora predstavništva u Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji i Los Angelesu

Foto: Pixabay.com / Ilustracija : HrTurizam.hr...

U Ministarstvu turizma danas je održana 47. sjednica Turističkog vijeća, a na kojoj je donesena odluka o ponavljanju natječaja za izbor direktora predstavništava HTZ-a u Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji. Natječaj se planira realizirati u sljedećih mjesec dana, a tom prilikom bi se otvorilo i mjesto direktora u Los Angelesu.

Nakon odličnih rezultata u turističkoj 2018. godini nastavljamo s našim aktivnostima i programima namijenjenima povećanju prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. Kada je o izboru naših predstavnika HTZ-a riječ, radi se o nama važnim tržištima te očekujemo kako će na natječaj koji predstoji javiti najstručniji kompetentni ljudi jer je riječ o vrlo atraktivnim poslovnim pozicijama. Predstavnici HTZ-ovih ureda u brojnim državama usmjereni su prije svega na promotivne aktivnosti i pozicioniranje naše zemlje na inozemnom tržištu“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Na dnevnom redu 47. sjednice Turističkog vijeća HTZ-a, između ostalog, predstavljeni su prijedlozi javnih natječaja za odabir PR agencije i medijske agencije na emitivnim tržištima za 2020. godinu te su predstavljeni rezultati turističkog prometa u 2018. godini. 

Foto: Mint

Trenutno je u tijeku intenzivno predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmovima i prezentacijama diljem svijeta. Iza nas su uspješno odrađeni sajmovi u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Finskoj, Španjolskoj, Sloveniji i SAD-u, a pred nama su u veljači važni sajmovi u Bavarskoj i Češkoj. U ovoj godini planiramo sudjelovanje na ukupno 22 sajma od čega je 17 općih turističkih, pet specijaliziranih i to tri nautička i dva kamping sajma te četiri kongresne burze“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Cjelogodišnja aviolinija Rijeka – Munchen 

Odlukom vijeća osigurana su i dodatna sredstva za provedbu strateških marketinških kampanja na emitivnim tržištima u 2019. godini za oglašavanje u suradnji s Croatiom Airlines i TZ Kvarnera koja za ovu suradnju osigurava sredstva u jednakom iznosu kao i HTZ. Riječ je o sredstvima koja će pomoći uspostavu cjelogodišnje aviolinije Rijeka- Munchen.

Vijesti: