Popuštanje mjera: Omogućuje se ugostiteljima prodaja kave za vani, otvaraju se teretane i fitness-centri

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka oko popuštanju mjera. Tako se od 15. veljače omogućuje ugostiteljima prodaja kave za vani, otvaraju se teretane i fitness-centri, vraća...

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka oko popuštanju mjera. Tako se od 15. veljače omogućuje ugostiteljima prodaja kave za vani, otvaraju se teretane i fitness-centri, vraća se nastava u školama za strane jezike te se kladionicama, kasinima i automat-klubovima omogućuje otvaranje uz novi epidemiološki okvir.

Ako se situacija nastavi poboljšavati, idući korak u smjeru popuštanja mjera planiramo 01. ožujka, s tim da smo spremni u svakom trenutku revidirati ove mjere ako uočimo pogoršanje epidemiološke situacije” izjavio je Andrej Plenković.

U protekla 24 sata zabilježeno je 376 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.550. Među njima je 1.029 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 88 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 397 osoba, a testirano je njih 6.340. 

Foto: Vlada RH

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN