Porezna uprava u kontroli smještja na Jadranu

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu...

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. – 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu. 

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: ​

– C 10.7  – Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,

– I 55       – Smještaj ( Hoteli i sličan smještaj,Odmarališta i slični objekti za kraći odmor, Kampovi i prostori za kampiranje, ostali smještaj )

– H 49.32 –Taksi služba

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način, ističu iz Porezne uprave te dodaoju kako u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Vijesti: