Potpisan Operativni plan razvoja cikloturizma na Kvarneru

U Rabu je prije dva dana održan 4. susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Primorsko-goranske županije ( PGŽ ) , a na kojem je potpisan Operativni...

U Rabu je prije dva dana održan 4. susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Primorsko-goranske županije ( PGŽ ) , a na kojem je potpisan Operativni plan razvoja cikloturizma na Kvarneru

Primorsko-goranska županija kao naručitelj Operativnog programa ima za cilj postići prepoznatljivost PGŽ kao cikloturističke destinacije, pridonijeti brendiranju Kvarnera kao poželjne destinacije aktivnog odmora, povećati sadržajnost turističkog proizvoda Županije, produljiti turističku sezonu, povećati broj  turističkih dolazaka/ noćenja, dodati vrijednost planinskom i ruralnom području Županije, te povezati cikloturizam s ostalom ponudom Kvarnera.

Operativni plan se temelji na Akcijskom planu razvoja cikloturizma Republike Hrvatske iz 2015. god, Strateškom planu razvoja turizma Kvarnera i Strateškog  i operativnog marketing plana za razdoblje  2016.-2020. kao i svim ostalim nacionalnim i županijskim strateškim dokumentima (EuroVelo i pravilnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastructure) koji u svojim segmentima prepoznaju cikloturizam koji ima potencijal za razvoj u Republici Hrvatskoj, ističe pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te dodaje: “Operativnim planom želi se postići prepoznatljivost Primorsko-goranske županije kao cikloturističke destinacije i pridonijeti brendiranju Kvarnera kao poželjne destinacije aktivnog odmora. Razvojem cikloturizma se pridonosi većoj sadržajnosti turističkog proizvoda Županije, produljenje turističke sezone, povećanje turističkih dolazaka/noćenja i doprinos brendiranju Kvarnera kao poželjne destinacije aktivnog odmora” istaknula je Raukar.

Operativni plan razvoja cikloturizma u PGŽ, više u prilogu

Nakon predstavljanja Operativnog plana održalo se i potpisivanje Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ sa standardima.

Sporazum su potpisali  župan Zlatko Komadina, načelnik PU PGŽ Tomislav Dizdar, predstavnici JLS s područja Županije, ravnatelj ŽUC Georg Žeželić, Silvana Sorić iz Hrvatskih Cesta te Vedran Kružić, ravnatelj županijske regionalne razvojne agencije.

Sporazumom se stvaraju uvjeti za provedbu ciljeva definiranih Operativnim planom razvoja cikloturizma, a u svrhu pozitivnih utjecaja na ruralni prostor te stvaranje i unaprjeđenje novih turističkih proizvoda, povećanju sveukupne turističke ponude te porasta potrošnje na području Primorsko-goranske županije.

PRILOG: Operativni plan razvoja cikloturizma u PGŽ

Naslovna fotografija: TZ Kvarner

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN