Potpuno otvorene granice turistima iz 10 zemalja

Danas je održana je 232. sjednica Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je predstavljena web stranica Enter Croatia na kojoj se nalazi online obrazac radi bržeg i jednostavnijeg prelaska državne granice....

Danas je održana je 232. sjednica Vlade Republike Hrvatske, na kojoj je predstavljena web stranica Enter Croatia na kojoj se nalazi online obrazac radi bržeg i jednostavnijeg prelaska državne granice.

Također, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je i Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Spomenutom Odlukom, državljani država članica Europske unije kao što su Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Estonija, Letonija, Litva, Poljska i Njemačka, zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku posebno dokazivati razlog svog ulaska ( kao npr. poslovni, gospodarski, turistički itd.), već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku državljana tih država članica, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka ( kao što su mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga, putem već spomenute web stranice tj. online obrasa Enter Croatia.

Turisti iz država koje nisu gore spomenuti, morati će i dalje imati potvrde rezervacije smještaja/charter usluge/itd. kojom se dokazuje ulazak u RH u turističke svrhe. Za tu potrebu, izrađen je službeni primjer potvrde rezervacije za smještaj, koja se nalazi u prilogu.

/ / / PRIMJER POTVRDE REZERVACIJE SMJEŠTAJA KOJOM SE DOKAZUJE ULAZAK U RH U TURISTIČKE SVRHE

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN