Pozitivan utjecaj Valamara na razvoj cikloturizma u Rabcu

Drugu godinu zaredom Valamar Collection Girandella Resort na dva tjedna je postao centar hrvatske i europske biciklističke zajednice zahvaljujući najvećem biciklističkom retailer događanju u Europi, a koji se održava...

Drugu godinu zaredom Valamar Collection Girandella Resort na dva tjedna je postao centar hrvatske i europske biciklističke zajednice zahvaljujući najvećem biciklističkom retailer događanju u Europi, a koji se održava u upravo u Rapcu.

Naime, upravo se u Rapcu od 11. do 26. rujna održava središnji i najveći retailer event u Europi koji i ove godine okuplja predstavnike čak 650 europskih kompanija. Vlasnici trgovina biciklima i biciklističkom opremom dolaze na predstavljanje novih modela bicikala i opreme proizvođača Specialized s ciljem sklapanja ugovora o distribuciji. 

U sklopu eventa u Sundance Beach Clubu postavljen je showroom gdje je među ostalim najavljeno i plasiranje novog modela Specialized bicikla koji na tržište stiže 2020. godine. A puni potencijal i kvalitetu bicikala i opreme okupljeni će moći testirati u Bike Parku Rabac te na vođenim turama na novouređenim stazama u destinaciji. Osim toga, upravo će se tijekom eventa snimiti fotografije svih novih modela Specialized bicikala pa će tako fotografije Labina i Rapca još jednom obići svijet. 

Foto: Valamar

Specialized bicikli, koji se proizvode od 1974., su među najprodavanijima u svijetu, a od 2012. do danas čine 25 posto ukupnog svjetskog tržišta bicikala. 

 „U Valamaru nam je sportski turizam u destinacijama u kojima poslujemo iznimno važan i u njega ulažemo već dugi niz godina. Tu svakako spada cikloturizam za koji Labin i Rabac imaju izuzetan potencijal i geografsku prednost. Imamo veliki broj uređenih staza za sve biciklističke entuzijaste, od početnika do vrsnih profesionalaca, koji se kod nas dolaze pripremati za velike utrke. Ponosni smo što su naš entuzijazam i trud prepoznali iz tvrtke Specialized i u Rabac ponovno doveli predstavnike tvrtki specijaliziranih za biciklizam. Ovo je izuzetan događaj za promociju destinacije i dodatan poticaj pozicioniranja Rapca kao kvalitetne biciklističke destinacije“, istaknuo je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru. 

Pozitivan utjecaj Valamara u Rabcu

Valamar je svjestan kako motiv dolaska nije smještaj, nego destinacija, te ako žele stabilnosti rasti, mora rasti i destinacija. Također, osim sunca i mora, za kvalitetni rast potreban je i kvalitetan sadržaj u destinaciji.

Tako je Valamar zaslužan za mnoge turističke sadržaje u destinacijama, od Rabac Open Air-a do investiranja u infrastrukturu destinacije, što je samo još jedan od pozitivnih primjera što je dolazak Valamara značio i znači za Rabac. Pogotovo u kontekstu razvoja cikloturizma, kao jednog od aduta za produženje turističke sezone.

Naime, u portfelju Valamar Riviere nalazi se sedam specijaliziranih bike hotela, a upravo je biciklizam u fokusu destinacijske strategije Valamara.

Osim mnoštvo sportsko-turističkog sadržaja, Rabac je dobio svoj Bike Center koji je ujedno prvi takav u Hrvatskoj te Bike Park s više od 20 kilometara specijaliziranih staza. 

Također, u Rapcu se u rujnu održavaju tri poznate utrke: brdsko – biciklistička utrka Valamar Terra Magica koja je 15. rujna privukla brojne brdske bicikliste iz cijele Europe, Terra Albona koja će 22. rujna okupiti profesionalne i rekreativne bicikliste te trail running utrka Valamar Trail na koju 28. rujna stižu najbolji trail trkači iz Hrvatske i regije. Također, Rabac je u listopadu ponovno domaćin starta pete etape biciklističke utrke CRO Race. 

POVEZANA VIJEST:

BICIKLIZAM KAO FOKUS DESTINACIJSKE STRATEGIJE VALAMARA

BIKE CENTER RABAC OTVORIO NOVU SEZONU U RABCU

RABAC OPEN AIR JE JOŠ JEDAN DOKAZ KAKO JE KVALITETNI SADRŽAJ IMPERATIV ZA RAZVOJ DESTINACIJE

Povezane vijesti: