PP Papuk u svojoj turističkoj ponudi uvodi letenje balonom na vrući zrak

Uskoro će se nad Papukom vidjeti nova turistička atrakcija – leteći balon na vrući zrak PP Papuka. Nepregledni šumoviti dijelovi, povijesne utvrde te ostale prirodne ljepote PP Papuk-a bit...

Uskoro će se nad Papukom vidjeti nova turistička atrakcija – leteći balon na vrući zrak PP Papuka.

Nepregledni šumoviti dijelovi, povijesne utvrde te ostale prirodne ljepote PP Papuk-a bit će kao na dlanu svim posjetiteljima prvog hrvatskog Geoparka pod zaštitom UNESCO-a.

Naime, Park prirode Papuk je u sklopu projekta Geopriče Unesco Geopark osigurao nabavku balona kojim će imati ulogu promocije Parka, kao i novi turistički proizvod koji će nuditi svojim gostima kroz jedinstveno iskustvo gledanja Papuka iz potpuno drugačije perspektive.

Nakon prvih promotivnih letova u Francuskoj i nad Zabokom krajem prošle godine, balon na vrući zrak Parka prirode Papuk krajem veljače bit će u ili nad Papukom “ ističu iz PP Papuk.

Vrijednost projekta je 90.090.587,54 kuna uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, predanog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. -2020.

Foto: Balon klub Zagreb

Suradnja je ostvarena s Balon klub Zagreb, koji je naš glavni ambasador letenja balonima na zrak, te prvi i najveći klub u Hrvatskoj.

Premijerni let balona GeoPriče Papuk održao se 27. prosinca. 2018. na balonaškom aerodromu u Zagorju, kada su piloti Balon kluba Zagreb isprobali performanse novoga balona. “Balon na vrući zrak Papuk GeoPriče osvajat će visine u Hrvatskoj i inozemstvu te na taj način promovirati park prirode Papuk i Hrvatsku diljem zemlje i svijeta. Balon klub Zagreb ponosan je što je dio ovoga projekta i što ima aktivnu ulogu u promoviranju UNESCO GeoParka Papuk.” ističu iz Balon kluba Zagreb

Pogledajte kako je izgledao prvi probni let balona PP Papuk

S relativno novim brendom ‘UNESCO svjetski geoparkovi’ nastoji se podići svijest o georaznolikosti i promovirati najbolje prakse zaštite prirode, obrazovanja i turizma.

A upravo PP Papuk je pravi primjer kontinuiranog održivog razvoja i ulaganja, te nakon NP Krke definitivno najaktivniji NP ili PP u Hrvatskoj. Čak i nezasluženo nije u fokusu, kako nacionalnih medija tako i neizostavni dio turističke ponude cijele Slavonije.

Inače, Zagorje kao turistička destinacija je prva u Hrvatskoj, koja u svojoj ponudi ima letenje balona na vrući zrak, te koja putem balona kako na domaćem tako i na europskom tržištu promovira destinaciju putem balona na vrući zrak. Također, u Zagorju se održava Međunarodni festival balona na vrući zrak, a upravo je prošle godine brendirani balon Zagorje – fairy tale at hand – bajka na dlanu preletio kanal La Manche u sklopu najvećeg okupljanja balona na vrući zrak na svijetu i rušenju Guinnessov-a rekorda.

POVEZANA VIJEST:

ODOBRENO FINANCIRANJE PROJEKTA GEOPRIČE UNESCO GEOPARKA PP PAPUK

PARK PRIRODE PAPUK PRVI HRVATSKI GEOPARK POD ZAŠTITOM UNESCO-A

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN